Volledig scherm
Twee stenengooiers van wedstrijd RKC - Go Ahead Eagles hebben zich gemeld. © ANP XTRA

Dreiging herkenbare foto op Facebook werkt: twee stenengooiers bij wedstrijd RKC Waalwijk melden zich

WAALWIJK - Twee van de vier mannen die stenen gooiden na de wedstrijd RKC - Go Ahead Eagles buiten het stadion in Waalwijk hebben zich woensdagavond gemeld bij de politie. De politie moest op 25 mei de ‘heethoofden’ van de supportersgroepen uit elkaar houden, nadat een ruit van een bus kapot werd gegooid. Vanmiddag plaatste de politie hun geblurde foto's op Facebook en dreigde hun gezichten binnenkort herkenbaar te maken.

Na de wedstrijd was er veel ME aanwezig, die zorgde dat de supportersgroepen niet tot een treffen kwamen. ,,Het leek er even op dat het uit de hand ging lopen, maar uiteindelijk is er door ons ingrijpen niemand gewond geraakt”, zei een woordvoerder van de politie. ,,Dit soort incidenten vindt jammer genoeg plaats bij wedstrijden waar veel op het spel staat.”

De gemeente Waalwijk besloot vanwege de ongeregeldheden geen grote schermen te plaatsen tijdens de beslissingswedstrijd om promotie tussen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk. 

Foto's

De politie plaatste woensdag een aantal foto's met de stenengooiers erop en riep hen op zich te melden. Met de officier van Justitie werd afgesproken dat de personen eerst onherkenbaar op Facebook kwamen te staan. Mochten de verdachte zich niet melden, dan zouden de foto’s herkenbaar worden.

Dezelfde dag nog meldden de twee zich. De politie is nog op zoek naar de andere twee verdachten. Eerder zijn al vier andere mannen aangehouden voor de ongeregeldheden. 

  1. Boek The Shakin’ Arrows ziet het licht: 'We hebben een prachtige carrière gehad’

    Boek The Shakin’ Arrows ziet het licht: 'We hebben een prachtige carrière gehad’

    WAALWIJK - Ton Duquesnoy (74) is een zeer bezige bij, dus het schrijven van een boek over zestig jaar The Shakin’ Arrows was alleen mogelijk als er lange vakanties in het buitenland werden geboekt. Na vierenhalf jaar is eindelijk het ei gelegd, zal Born for Rock ‘n Roll op zondag 27 oktober het eerste exemplaar in café-zaal ‘t Snoekske aan de leadgitarist en oprichter van de band worden overhandigd.