Volledig scherm
In Vlijmen is dit weekend een volledige frietkar gestolen. © Snackmobiel-Vlijmen

Dieven stelen frietwagen in Vlijmen: ‘Daar gaat mijn bedrijf, dacht ik’

VLIJMEN - In Vlijmen is dit weekend een friet- en snackwagen gestolen. Volgens eigenaresse Daisy Kivits is het voertuig zeker 90.000 euro waard. Omdat de diefstal een enorme klap betekent voor het bedrijf van Kivits en haar broertje Kenneth, is de familie een zoekactie gestart.

Daisy en Kenneth runnen hun onderneming Snackmobiel-Vlijmen met zijn tweeën. Zo'n drie jaar geleden kochten ze de frietkar en sindsdien verkopen ze elke dag van de week friet en snacks op feesten, evenementen en markten. ,,Dit is de grootste van onze vijf verkoopwagens”, vertelt Daisy. ,,Deze wagen had de hoogste capaciteit. Als we deze snackmobiel niet snel terug hebben, gaat onze omzet enorm slinken. Het duurt namelijk bijna een jaar voordat er een nieuwe kar klaar kan zijn.”

‘Daar gaat mijn bedrijf...’

Vrijdagavond zag ze de wagen voor het laatst. ,,We hadden hem bij familie thuis geparkeerd, aan de Deken van Baarstraat in Vlijmen. Toen we zaterdag wilden inladen voor een feest in Drunen, was de kar weg. Ik dacht: daar gaat mijn bedrijf... Dan baal je echt als een stekker.”

Direct deden ze aangifte bij de politie. Ook werd er een Facebook-zoekactie op touw gezet. De gouden tipgever wordt beloond, stelt Kivits. Ze weet nog niet precies hoe. Het voertuig zou zaterdag nog drie keer gezien zijn. ,,In Vlijmen, Vught en Drunen. Hopelijk klopt dat, dan is de wagen nog dichtbij.”

Wat de criminelen met de friet- en snackwagen moeten, is voor Kivits een raadsel. ,,Als ze de stickers verwijderen, kunnen ze er zelf friet in gaan verkopen. Maar ze kunnen het hele voertuig ook strippen en er een vrachtwagentje van maken. Dat zou heel erg zijn.”