Burgermeester van Heusden Willemijn van Kees schrijft kaarten naar inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Haar zonen Thomas (L) en Martijn maken tekeningen voor jarigen die  door het coronavirus hun verjaardag niet kunnen vieren.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgermeester van Heusden Willemijn van Kees schrijft kaarten naar inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Haar zonen Thomas (L) en Martijn maken tekeningen voor jarigen die door het coronavirus hun verjaardag niet kunnen vieren. © Roel van der Aa

Deze burgemeesters manoeuvreren tussen besturen en meeleven: ‘Belangrijk goed te luisteren’

Van de één hoor of zie je weinig in deze barre tijden. De ander is volop via social media actief om de inwoners een hart onder de riem te steken. Hoe kijken burgemeesters in de Langstraat en Altena aan tegen hun rol in deze ingrijpende crisis?

WILLEMIJN VAN HEES - HEUSDEN

Nee, een 'burgemeester in oorlogstijd' wil ze zich absoluut niet noemen. ,,Dan zou ik de collega's uit die tijd groot onrecht aandoen, gezien de dilemma's waarmee zij soms te maken hadden", aldus Willemijn van Hees, de burgemeester van de gemeente Heusden. ,,Maar het voelt wel als een zware strijd, waarbij we echt iedereen nodig hebben."

  1. Blije gezichten bij ‘coronaverrassingstas’ in Heusden: ‘Ik ben blij met deze aandacht’

    Blije gezichten bij ‘coronaver­ras­sings­tas’ in Heusden: ‘Ik ben blij met deze aandacht’

    HEUSDEN - Voor Ali Prins (77 jaar) uit Oudheusden was de coronaverrassingstas, die ze vandaag ontving, een schot in de roos. "Ik ben erg blij met deze aandacht voor oudere en eenzame mensen in ons dorp. Door de crisis kom ik nauwelijks de deur meer uit. Verder heb ik alle kastjes al schoongemaakt. Mijn dochter doet de boodschappen." Prins is een van de honderdvijftig ouderen aan wie de kleurrijke verrassingstas werd overhandigd. De tas is een initiatief van Buurt Bestuurt, Contour de Twern, Woonveste, de Coöp en voetbalclub HCC.