Links, voor de grote loods, de demontabele nissenhut. Rechts de halfronde loods van cv De Componisten, die op den duur ook weg moet.
Volledig scherm
Links, voor de grote loods, de demontabele nissenhut. Rechts de halfronde loods van cv De Componisten, die op den duur ook weg moet. © Dik de Joode/BD

‘Demontabele nissenhut’ levert Heusden 500 euro op

VLIJMEN De loods op de Vendreef-Nassaulaan in Vlijmen heeft 500 euro opgebracht. Aan wie de gemeente Heusden de demontabele nissenhut heeft verkocht, wordt niet bekendgemaakt. De nieuwe eigenaar moet de loods zelf weghalen.

In totaal meldden zich vijf belangstellende voor de loods, nadat de gemeente die te koop had gezet. Voor niks weggeven was geen optie, omdat de gemeente iedereen kans moet geven de loods in bezit te krijgen. Vandaar dat werd gekozen voor openbare inschrijving.

Rotonde

De loods staat al enige tijd leeg. Eerder maakte een carnavalsvereniging er gebruik van en daarvoor was er een garage in gehuisvest. De grond waarop de loods staat is op den duur nodig voor de aanleg van een rotonde, onderdeel van de plannen Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL).

Op het terrein van de gemeente Heusden staat nog een nissenhut, die eigendom is van carnavalsvereniging De Componisten. Ook die grond is nodig voor de GOL. De loods moet daarom ook weg. De gemeente en De Componisten zijn in gesprek over een nieuwe locatie; het onderkomen kan in elk geval voor carnaval 2020 nog gebruikt worden, zo liet de gemeente eerder al weten.