Volledig scherm
PREMIUM
. © Pix4Profs

De tijd werkt als een doofpot. Maar dat moment mag in dit geval van mij nog ver weg blijven

COLUMNDe komende tijd zal ook de Langstraat volop herdenken. Het is immers 75 jaar geleden dat de regio werd bevrijd na ruim vier bezettingsjaren. 

Die bevrijding was een feest dat gepaard ging met veel ellende. Iedere plaats heeft zijn verhalen. Dat van de executie door de Duitsers van de Waalwijkse burgemeester Moonen en de gebroeders Hoffmans, gisteren exact driekwart eeuw terug. Heusden huivert nog steeds bij de herinnering aan het opblazen van de toren van het stadhuis in de nacht van 4 op 5 november. Toen stierven 134 mannen, vrouwen en kinderen die in de kelder veilig dachten te zijn. Een paar uur later reden de Schotse bevrijders de stad binnen. 

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.