Waalwijk
Vredesplein
Theater De Leest is genomineerd voor de prijs van van het beste theater van Nederland
GEPUBLICEERD 27 MAART 2020
Volledig scherm
Waalwijk Vredesplein Theater De Leest is genomineerd voor de prijs van van het beste theater van Nederland GEPUBLICEERD 27 MAART 2020 © Beeld Werkt

De Leest begint voorzichtig met films: theater volgt later

WAALWIJK - Filmliefhebbers kunnen vanaf 1 juni weer terecht bij theater De Leest in Waalwijk. Er wordt  'voorzichtig’ gestart met films in de kleine zaal voor maximaal dertig bezoekers. Het is nog niet haalbaar om in juni al theatervoorstellingen te spelen.

Door de strenge coronamaatregelen is De Leest al een tijd gesloten. Op dit moment wordt nog gekeken naar de mogelijkheden om het theater te heropenen. Dat vraagt om een heel andere indeling van zalen en foyers. 

Nauwelijks rendabel

Vanaf 1 juni mag het theater weer open, met maximaal dertig bezoekers. Voor theatervoorstellingen lijkt dat nauwelijks rendabel. De Leest begint daarom met films, waarvoor mensen online kaarten moeten bestellen. Het wordt vanaf 1 juli wellicht mogelijk om maximaal 100 personen per zaal toe te laten, afhankelijk van hoe de coronacrisis zich ontwikkelt.

De indeling van de theaterzalen in De Leest is nog een hele puzzel.
Volledig scherm
De indeling van de theaterzalen in De Leest is nog een hele puzzel. © Theater De Leest

Normaal gesproken verschijnt rond deze tijd de brochure voor het nieuwe theaterseizoen. Maar de publicatie daarvan is uitgesteld. De onzekerheid over de programmering is nog te groot. Sommige voorstellingen moeten nog worden ingehaald, anderen gaan helemaal niet door. 

Theater Virus Festival stopt

Nu de theaters weer gedeeltelijk open gaan, stopt het online initiatief Theater Virus Festival. Bij dit project werkten meerdere schouwburgen samen, waaronder De Leest. Elke vrijdagavond konden mensen live via internet naar optredens van artiesten kijken.

De theaters steken nu alle tijd in de heropening, en dus stopt het project. Volgens de initiatiefnemers was de belangstelling groot. Maar ze vinden het niet meer passend om optredens gratis online te zetten nu de theaters weer open gaan. Op YouTube staat een Best of Editie voor mensen die nog een keer thuis op de bank het festival willen bekijken.

Volledig scherm
© Theater Virus Festival