De 80 van de Langstraat: topdrukte bij hoofdpost Waspik

VIDEOWASPIK - In sportcentrum Waspik, de 12e post op het parkoers van De 80, komen lopers bij met een kop koffie of een massage. Ook de opgelopen blaren worden behandeld. 

,,Tussen 5 uur en 7 uur ‘s ochtends is het hier aanpoten. Dit jaar komen er meer lopers voor een massage”, vertelt coördinator massage en blaren Sandra Timmermans. ,,We proberen de wachttijd daarvoor op tien minuten te houden, maar nu is het iets drukker. Spitsuur dus”, zegt zij rond 6.15 uur.

De bussen talkpoeder gaan er als een razende doorheen. ,,Dat strooien we over de pleisters op de lijmranden. Op die manier plakken ze niet aan de sokken”, legt blarenprikster Sandra Janssen uit.

De blaren van Jolanda Verhagen (45) uit Vlijmen zijn doorgeprikt en worden ingepakt. Voor de negende keer loopt ze mee. ,,Ieder jaar met blaren, helaas. Ik had zelfs een unieke blaar, vertelden ze me net. Een grote bloedbaar. Best pijnlijk, maar opgeven is geen optie.” En dus loopt ze zere voeten, langzaam en een beetje strompelend de laatste dertig kilometer tegemoet.”

Jolanda’s blaren zijn doorgeprikt, ze kan weer verder.
Volledig scherm
Jolanda’s blaren zijn doorgeprikt, ze kan weer verder. © Sydney Douwes