Volledig scherm
© Gert-Jan Buijs/BD

Daniëlle weet voor wie ze de 80 loopt

80 VAN DE LANGSTRAATDaniëlle Kruissen (18) uit Drunen loopt haar eerste 80 voor haar overleden moeder én voor het goede doel.

Voor Daniëlle Kruissen (18) is de eerste keer dat ze de 80 van de Langstraat loopt meteen een hele speciale. ,,Ik loop 'm omdat hij dit jaar op 14 september valt. Dat is de verjaardag van mijn overleden moeder.”

‘Meer voor de grap’

Haar moeder, Franca Kruissen-Lommers overleed vier jaar geleden aan kanker. ,,Toen ze vijftig werd zei ze een keer dat ze zou meedoen. Maar dat kon ze toen allang niet meer, het was meer voor de grap.” Daniëlle op haar beurt beloofde dat ze zou meedoen als de 80 ooit op 14 september gelopen zou worden. ,,Dit is de eerste keer dat ik het zie. Dus nu doe ik mee, voor haar.”

Kilometers maken

Ze heeft als kind al een keer de allereerste editie van de Mini 80 gelopen, en vorig jaar ook de eerste aflevering van de MiDi 80. ,,Ik herinner me nog goed alle steun en aanmoedigingen van de mensen langs de lijn.” 

Een keertje de MiDi en de Mini lopen is natuurlijk volstrekt onvoldoende als voorbereiding op de ‘grote’ 80. ,,Ik ben al volop kilometers aan het maken. Om te beginnen bouw ik al conditie op met mijn sport badminton. Ik probeer ook ‘s avonds veel te lopen na het werk en in het weekend natuurlijk in het bos. Vaak alleen ... maar ook regelmatig met een oud-klasgenote van mij uit Waalwijk. 

Stichting De Kinderen

Daniëlle loopt natuurlijk voor haar moeder, maar ook voor een goed doel; Stichting de Kinderen. ,,Die organiseert dagjes of weekendjes weg voor kinderen van wie een ouder ziek is. Ik ben zelf een paar keer mee geweest en ook toen mama overleden was nog. Ik weet wat dat voor je kan doen ... praten met leeftijdgenoten die hetzelfde hebben meegemaakt. Aan de andere kant heb je juist afleiding.”

Steun heeft ze volop, van haar familie, vrienden en collega’s. En zeker ook van boven. ,,Ik weet zeker dat ze meekijkt. Ik ga het gewóón doen. Opgeven is geen optie. Ik weet voor wie ik het doe, waarvoor ik het doe, waar het geld dat ik ophaal terecht komt.”

Wie Daniëlle’s goede doel wil steunen kan dat doen via  NL11 INGB 0795 497695 op naam van D.F.M. Kruissen.