Contact maken met een robot tijdens een eerdere Dag van de Techniek in Wijchen.
Volledig scherm
Contact maken met een robot tijdens een eerdere Dag van de Techniek in Wijchen. © Koen Verheijden

Dag van de Techniek in Nieuwkuijk: ‘Bouw je eigen vliegtuig of wissel een autoband’

NIEUWKUIJK - Ben je benieuwd hoe je duizenden broden per dag kunt bakken, hoe een lasrobot werkt of heb je altijd al eens aan de knoppen van een graafmachine willen zitten? Zaterdag 25 mei kan het op de Dag van de Techniek in Nieuwkuijk. 

Op het terrein van broodmachinefabrikant Benier presenteren zich ruim twintig bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio die te maken hebben met techniek. 

Tijdens de dag is niet alleen veel te zien, er is ook veel te doen, zo beloven de organisatoren. ,,Wek energie op met aardappelen, bouw je eigen vliegtuig of knikkerbaan, ervaar lastechnieken met een robot of wissel een autoband.”

De Dag van de Techniek is onderdeel van de Dutch Technology Week. Een evenement dat als doel heeft jongeren en zij-instromers te interesseren voor een beroep in de techniek. De techniekweek wordt gestimuleerd vanuit Midpoint Brabant en het Deltaplan Techniek Midden-Brabant in samenwerking met het bedrijfsleven, onderwijs en overheden. 

De Dag van de Techniek bij Benier is zaterdag 25 mei van 10.00 uur tot 14.00 uur. Benier zit op bedrijventerrein Het Hoog in Nieuwkuijk, Looier 20.