Volledig scherm
De roestvrij stalen bak voor de hondenpoep. Met het voetpedaal kan de deksel geopend worden. © Gepp

D66 Heusden wil hondentoiletten met aansluiting op de riolering

HEUSDEN - Als het aan D66 Heusden ligt, gaat de gemeente nieuwe, schone hondentoiletten aanschaffen. Bij deze zogenoemde Gepp-toiletten wordt de hondenpoep via het riool verwerkt. 

In enkele raadsvragen aan het college stelt de partij onder meer: ‘Vanuit duurzaamheid geredeneerd, is dat beter dan het verbranden van de hondenpoep, zoals dat thans in Heusden gebeurt'. 

Fosfaat bij zuivering

Bijkomend voordeel is, aldus D66, dat in steeds meer waterzuiveringsinstallaties ook het fosfaat uit de hondenpoep wordt teruggewonnen. Na renovatie zal ook de installatie in Den Bosch daarmee beginnen. 

Uit opbrengst hondenbelasting

Deze duurzame oplossing voor het opvangen en afvoeren van hondenpoep kost uiteraard extra geld. De fractie wil daarom ook van het Heusdens college weten of de toiletten uit de opbrengst van de hondenbelasting betaald kunnen worden. 

  1. Boek The Shakin’ Arrows ziet het licht: 'We hebben een prachtige carrière gehad’

    Boek The Shakin’ Arrows ziet het licht: 'We hebben een prachtige carrière gehad’

    WAALWIJK - Ton Duquesnoy (74) is een zeer bezige bij, dus het schrijven van een boek over zestig jaar The Shakin’ Arrows was alleen mogelijk als er lange vakanties in het buitenland werden geboekt. Na vierenhalf jaar is eindelijk het ei gelegd, zal Born for Rock ‘n Roll op zondag 27 oktober het eerste exemplaar in café-zaal ‘t Snoekske aan de leadgitarist en oprichter van de band worden overhandigd.