Het Coroontje
Volledig scherm
Het Coroontje © Still uit promotievideo

Coroontje: dienblad voor een drankje op 1,5 meter afstand

NIEUWKUIJK - Hoe hou je als personeel in de horeca voldoende afstand van de gasten? Een aantal ondernemers in de regio bedacht én ontwierp een speciaal dienblad, het Coroontje.

Los van de ellende maakt de coronacrisis ook heel wat creativiteit los bij ondernemers. Nu de horeca per 1 juni weer voorzichtig opengaat, bedachten horecaondernemer, meubelmaker en ontwerper samen een coronaproof-dienblad om voldoende afstand te houden van de gasten.

Quote

We zijn druk bezig met alle voorberei­din­gen en geloven er heilig in

Ron de Ruijter, Ron de Ruijter Interieurprojecten

,,We zijn druk bezig met alle voorbereidingen en geloven er heilig in”, zegt Ron de Ruijter, een van de initiatiefnemers. Samen met zijn zoon Jesper runt hij het bedrijf Ron de Ruijter Interieurprojecten in Nieuwkuijk. Een dienblad maken is heel wat anders dan een interieur. ,,Collega Toon van Uden kwam met het idee en het ontwerp. Daarna is het verder ontwikkeld door horeca-ondernemers als Henk-Jan Pennings (Grand Café Rosmaelen) en Frank Spierings (hotel-manege D’n Dries in Drunen).”

Het dienblad voor eten en drinken heeft vier grote uitstulpingen, waardoor iemand het makkelijk van een afstand kan aanpakken. In het blad zitten uitsparingen voor wijn- en bierglazen, maar ook voor koffiemokken en theeglazen. Voor het serveren van de borden kan er een antislipmat worden bijgeleverd. ,,Het ontwerp lijkt wel wat op het symbool van het coronavirus”, stelt De Ruijter.

Quote

Het is ook meteen een blijvende herinne­ring aan deze coronatijd

Initiatiefnemers Het Coroontje

De initiatiefnemers zijn nu via sociale media de boer opgegaan met het Coroontje, dat leverbaar is in drie verschillende houtsoorten. ,,Er is haast geboden. Horeca-ondernemers treffen nu hun voorbereidingen. Belangrijk is dat we snel kunnen produceren en dat het betaalbaar blijft.” De prijzen variëren van 23,95 euro (multiplex bruin/ zwart) tot 39,95 euro exclusief btw (massief bamboe).

Het Coroontje is niet alleen een dienblad, vinden de initiatiefnemers. De Ruijter: ,,Het is ook meteen een blijvende herinnering aan deze coronatijd.”

Het coroontje-dienblad
Volledig scherm
Het coroontje-dienblad © Ron de Ruijter