Corona-stilte in Heusden, op een normale prachtige lentezaterdag zouden de terrassen aan de Vismarkt vol zitten.
Volledig scherm
Corona-stilte in Heusden, op een normale prachtige lentezaterdag zouden de terrassen aan de Vismarkt vol zitten. © Roel van der Aa

Coronazorgen: ‘Heerlijk dat lenteweer op komst is, maar houd je aan de regels’

VLIJMEN - Burgemeester Willemijn van Hees doet nogmaals een dringende oproep aan alle Heusdenaren om voldoende afstand van elkaar te bewaren. ,,De strijd is nog niet gestreden", hield ze dinsdagavond alle volgers van de digitale raadsvergadering voor.

Overigens zei Van Hees dat ze ‘enorm trots’ is op de manier waarop de inwoners zich vorig weekend hielden aan de regels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. ,,Het was rustig op straat, het was rustig in de Drunense Duinen, het was rustig op Landgoed Steenenburg.” 

Ze vermoedt overigens dat dat ook wel iets te maken had met het gure weer van zondag.

Quote

Heerlijk dat het lenteweer er aan komt, het kwik gaat oplopen naar twintig graden Celsius. Maar ik hoop dat we elkaar op de regels blijven wijzen

Willemijn van Hees, burgemeester Heusden

Ondanks die positieve ervaringen, maakt Van Hees zich in de aanloop naar komend weekend ook zorgen. ,,Heerlijk dat het lenteweer er aan komt, het kwik gaat oplopen naar twintig graden Celsius. Maar ik hoop dat we elkaar op de regels blijven wijzen. De strijd is nog niet gestreden. Allerlei maatregelen zijn verlengd tot 28 april. Bewaar  afstand tot elkaar.”

Anderhalve meter afstand

Tot gisteren hebben de boa's, die de naleving van de regels rond corona in de gaten houden, nog geen boetes uitgedeeld, wel enkele waarschuwingen. Eén van de regels is om minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar te houden. En met niet meer dan twee mensen bij elkaar te zijn.