Jongerencentrum De Tavenu in Waalwijk houdt vrijdag een vossenjacht. Niet met groepjes de stad in, maar in tweetallen op de fiets de gemeente door.
Volledig scherm
Jongerencentrum De Tavenu in Waalwijk houdt vrijdag een vossenjacht. Niet met groepjes de stad in, maar in tweetallen op de fiets de gemeente door. © Google Maps

Coronaproof op vossenjacht in Waalwijk: in tweetallen op pad

WAALWIJK - Jongerencentrum De Tavenu in Waalwijk houdt vrijdagmiddag een vossenjacht voor tieners van 11 tot en met 15 jaar. Om te voorkomen dat er groepsvorming ontstaat, gaan deelnemers, corona-proof, in tweetallen op pad. 

De Tavenu heeft op tien plekken in Waalwijk activiteiten gepland. ,,Ze krijgen van ons een T-shirt en een plattegrond en daarna gaan ze op de fiets op pad. Onderweg komen ze vossen tegen”, zegt Roberto de Graaf van De Tavenu.  

1,5 meterregel

Over de 1,5 meterregel is goed nagedacht, verzekert hij. ,,Bij elke  activiteit staat een vrijwilliger. Wanneer een tweetal nog bezig is met een activiteit, dan wordt de volgende groep gevraagd even te wachten. En voordat het volgende team aan de slag mag, maakt de vrijwilliger de attributen schoon.” 

Quote

Na afloop sturen ze ons vanaf thuis een selfie zodat wij weten dat ze klaar zijn.

Roberto de Graaf, medewerker De Tavenu

Ook na afloop komen de deelnemers niet bij elkaar. ,,Wanneer ze klaar zijn, fietsen ze naar huis. Daar maken ze een selfie die ze naar ons sturen. Dan weten wij ook dat ze klaar zijn.”

Aanmelden

Volgens De Graaf is het goed om weer wat te organiseren voor de jeugd. Zeker nu er een paar vrije dagen achter elkaar aan komen.  ,,We hebben al twintig aanmeldingen.” Aanmelden bij De Tavenu kan nog. Meedoen is gratis.