In een tussenwoning in Het Fort in de Waalwijkse wijk Landgoed Driessen wonen sinds een klein jaar 15 arbeidsmigranten. Buurtbewoners waren het daar van begin af aan niet mee eens.
Volledig scherm
PREMIUM
In een tussenwoning in Het Fort in de Waalwijkse wijk Landgoed Driessen wonen sinds een klein jaar 15 arbeidsmigranten. Buurtbewoners waren het daar van begin af aan niet mee eens. © Sylvia Van De Ven - Molendijk

College Waalwijk overstag: arbeidsmigranten moeten Het Fort verlaten

WAALWIJK - De rechtszaak over het wel of niet mogen huisvesten van vijftien arbeidsmigranten in een woning aan Het Fort in Waalwijk laat zo lang op zich wachten, dat het college van Waalwijk nu toch wil gaan handhaven. Daarmee volgen burgemeester en wethouders het advies op van de bezwarencommissie. Volgens die commissie wonen de arbeidsmigranten illegaal in het huis, zonder vergunning, en is er juridisch geen reden om te wachten op de uitspraak van de rechter. 

  1. Prinses Beatrix bezoekt vesting Woudrichem: ‘Een mooie dag, dat vond ook de prinses’
    PREMIUM

    Prinses Beatrix bezoekt vesting Woudrichem: ‘Een mooie dag, dat vond ook de prinses’

    De vesting Woudrichem heeft zaterdag bezoek gekregen van prinses Beatrix. In de Martinuskerk woonde ze de jubileumbijeenkomst van de 111-jarige Erfgoedvereniging Heemschut, waarvan zij beschermvrouwe is, bij. Heemschut en de vesting hebben wat met elkaar. Het was de erfgoedvereniging die ter gelegenheid van haar 60-jarig bestaan in 1971, de vesting adopteerde om daarmee het zo nodige stadsherstel een stimulans gaf.