Camera legt wolvenaanval in Vlijmen vast: drie schapen dood

VideoVLIJMEN - De wolf die boeren in de gemeente Heusden teistert door aanvallen op schapen, heeft vrijdagnacht toegeslagen bij een hobbyboer in Vlijmen. De aanval van de wolf werd vastgelegd op een beveiligingscamera.

In totaal werden drie schapen gedood door de wolf. Twee werden doodgebeten, de ander verdronk. Ook liep een van de schapen verwondingen op. Dit gebeurde bij een particulier in Vlijmen, dat volgens de boerenorganisatie ZLTO alleen via woonwijken bereikbaar is. Volgens de ZLTO is de wolf met deze aanvallen verantwoordelijk voor de dood van 58 schapen in een week tijd

Grote zorgen

Boeren in de omgeving hebben beschermende materialen gekregen van de ZLTO, maar de organisatie maakt zich grote zorgen. ,,Die wolf gaat sowieso op zoek naar eten. Als je zorgt dat de wolf het ene niet kan pakken, gaat hij toch op zoek naar iets anders. Experts zeggen wel dat de wolf geen mensen aanvalt, maar toch gaat hij iedere nacht op zoek. En als hij dan ook nog eens in een woonwijk gesignaleerd wordt, zorgt dat voor veel onrust.”

De Brabantse schapenhouders in de omgeving van Heusden hebben onder andere netten gekregen om hun schapen af te schermen voor de aanvallen van de wolf. ,,Een ding is zeker, dat beest moet gevangen worden en ergens anders uitgezet worden waar hij thuishoort. De wolf is een beschermde diersoort in Europa, maar het kan niet zo zijn dat Brabantse schapenhouders iedere nacht tien schapen kwijtraken door deze jacht.”

De wolvenaanval in Vlijmen. Acht schapen werden gegrepen.
Volledig scherm
De wolvenaanval in Vlijmen. Acht schapen werden gegrepen. © Videostill

De wolf in Brabant: wat betekent dat voor schaapherders? Bekijk hier een video over dit onderwerp.