Het buurthuis aan de Crispijnstraat in Waalwijk staat al even leeg.
Volledig scherm
Het buurthuis aan de Crispijnstraat in Waalwijk staat al even leeg. © John Schouten / Beeld Werkt

Buurthuis De Wierd in Waalwijk maakt plaats voor parkeerplekken en groen

WAALWIJK - Voormalig buurthuis De Wierd aan de St. Crispijnstraat in Waalwijk wordt gesloopt. Ook het aanpalende gebouw, waar vroeger een kleuterschool zat, gaat plat. Dat is het voorstel van burgemeester en wethouders. Het college wil op de grond die vrij komt een parkeerplaats aanleggen. ,,En ruimte creëren voor meer groen.” 

De St. Crispijnstraat kampt al jaren met een groot tekort aan parkeerplaatsen. ,,En op deze manier kan dat worden opgelost.” Het college denkt ruimte te kunnen creëren voor vijftig extra parkeerplaatsen. 

Quote

De St. Crispijn­straat kampt al jaren met een groot tekort aan parkeer­plaat­sen. Op deze manier kan dat worden opgelost.

College van burgemeester en wethouders, Waalwijk

Kosten vier ton

De panden aan de St. Crispijnstraat, waar voorheen Budovereniging Asahi en Broma’s Palet huisden, staan al even leeg. Ook hebben de gebouwen, volgens het college, geen boekwaarde meer. Waalwijk wil vier ton uittrekken voor de klus, twee ton voor de sloop en twee ton voor de aanleg van de parkeerplaatsen en het planten van extra groen. ,,De exacte inrichting van de straat overleggen we met de bewoners van de straat.”

Bestemmingsplan

Voordat het plan kan worden uitgevoerd moet nog wel het bestemmingsplan worden gewijzigd. Wanneer de gemeenteraad over het plan stemt, is vanwege de coronacrisis nog niet bekend.