Wanneer iedereen thuis is, kunnen sneller irritaties ontstaan. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Wanneer iedereen thuis is, kunnen sneller irritaties ontstaan. Foto ter illustratie. © Jacques Zorgman

Buurtbemiddeling, nu even niet op straat, wel via de telefoon

WAALWIJK - Nooit eerder was iedereen zoveel thuis. En dat kan tot spanningen leiden, óók tussen buren, weet welzijnsorganisatie ContourdeTwern. Op dit moment is er nog geen verhoogde hulpvraag, zegt woordvoerder  Inez Endert. ,,Maar we vermoeden dat er wel wat begint te sluimeren achter de voordeuren.”

De sociale werkers van ContourdeTwern zijn normaal gesproken veel op straat en in wijken en buurten aanwezig. ,,Dan pikken we signalen op en kijken we of er behoefte is aan buurtbemiddeling.”

Quote

We adviseren buren om eerst elkaar aan te spreken als de irritaties hoog oplopen, maar als dat niet lukt kunnen mensen bij ons terecht voor advies of overleg.

Inez Endert, ContourdeTwern

Die signaalfunctie valt nu weg, maar de buurtwerkers van ContourdeTwern zijn nog altijd beschikbaar mocht hulp nodig zijn, zegt Endert. ,,Buurtbemiddeling is gewoon telefonisch bereikbaar. We adviseren buren om eerst elkaar aan te spreken als de irritaties hoog oplopen, maar als dat niet lukt kunnen mensen bij ons terecht voor advies of overleg.”

  1. Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’
    PREMIUM

    Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’

    WAALWIJK - Waspik krijgt wellicht een betere haven. Als het tenminste eerst nieuw industrieterrein slikt. Want anders is er volgens het Waalwijkse gemeentebestuur te weinig geld. Waspik wacht zo een sigaar uit eigen ‘dozen’. Die het dorp zelf betaalt door eigen leefbaarheid te verkopen. Zo is het gegaan met al die ‘dozen’ boven de A59. De ooit fraaie polder dingt nu mee naar de prijs voor ‘lillukste stukske Brabant’.