Annelies van der Sanden (links) met deelnemers aan de wandeling voor mensen met een visuele beperking. Zij mochten voelen aan beelden en gebouwen.
Volledig scherm
Annelies van der Sanden (links) met deelnemers aan de wandeling voor mensen met een visuele beperking. Zij mochten voelen aan beelden en gebouwen. © copyright Marc Bolsius

Blinden mogen aan gebouwen voelen hoe mooi Heusden Vesting is

HEUSDEN - Blind zijn is geen belemmering om Heusden te verkennen. Dat bleek onlangs bij de eerste rondleiding door Heusden voor mensen met een visuele beperking. Hoe je dan kennis maakt met de geschiedenis van Heusden? Door aan beelden en panden te voelen en goed te luisteren naar de stadsgids. 

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.