Volledig scherm
Henk Willems op een archieffoto, uit zijn tijd als burgemeester van Heusden. © Patrick Guitjens

Bestuur bieb Heusden is weer compleet; ook oud-burgemeester Henk Willems treedt toe

DRUNEN -  Het bestuur van stichting Openbare Bibliotheek Heusden is weer compleet. Per direct zijn toegetreden Otto Dooijes en Gerard van Haperen. Op 1 december gaat Anita Stokmans aan de slag en vanaf 1 januari maakt ook Henk Willems deel uit van het bestuur. 

Wie welke functie gaat bekleden wordt volgens de huidige secretaris Nicole Hermans  later bekendgemaakt.

Henk Willems is oud-burgemeester van Heusden, Otto Dooijes is in het dagelijks leven directeur/bestuurder van scholengemeenschap De Overlaat in Waalwijk. Gerard van Haperen is havenmeester in Heusden en Anita Stokmans werkt als adviseur bij de Rabobank. Het bestuur bestaat verder uit Nicole Hermans (secretaris) en Bart Bertens (penningmeester).

Aan de slag

De stichting is volop bezig met het uitwerken van beleid voor de toekomst van de bibliotheek, met daaraan gekoppeld de vraag op welke plaatsen de bieb fysiek aanwezig wil zijn. De bieb heeft de tijd tot juni.

Het onderzoek wordt uitgevoerd dit op verzoek van de gemeente Heusden, de ongeveer negen ton subsidie verstrekt. Heusden wil weten hoe de bieb als kleine, zelfstandige organisatie alle (toekomstige) taken aan denkt te kunnen. Heusden ziet het liefst in álle kernen een vorm van bibliotheekwerk (komen). 

Verder is de huidige huisvesting niet heilig en wil Heusden (meer) samenwerking met instanties in en buiten Heusden. Verder moet de bieb kennis delen en z’n culturele- en ontmoetingsfunctie goed invullen. Ook is gevraagd nog eens te kijken naar mogelijke verhuizing naar De Voorste Venne.