Volledig scherm
© ANP

Auto-inbrekers opvallend actief in Waalwijk: ‘Ze zijn knap brutaal’

WAALWIJK - Het aantal auto-inbraken in de gemeente Waalwijk stijgt de laatste tijd fors.  De daders hebben het veelal voorzien op airbags en koplampen. De politie vindt het opvallend dat sommige inbraken gewoon overdag gepleegd zijn. ,,Dat is knap brutaal.”

De politie roept mensen op extra alert te zijn.  Vanaf begin dit jaar ziet ze het aantal auto-inbraken in de gemeente Waalwijk sterk toenemen. In januari stond de teller op negentien. ,,Gemiddeld zijn zo'n tien auto-inbraken per maand", aldus de politiewoordvoerder. ,,Daar zitten we nu dus flink boven.” 

Of het hier om dezelfde dader(s) gaat, kan de politiewoordvoerder nog niet zeggen.  De auto-inbraken zijn in de hele gemeente Waalwijk gepleegd. Wel is duidelijk dat vooral de duurdere automerken het doelwit zijn. 

Verdwijnen naar het buitenland

Dieven zijn steeds vaker uit op onderdelen van auto's, zoals airbags, navigatiesystemen, velgen of koplampen. Deze  gestolen spullen verdwijnen soms naar het buitenland, maar worden ook in Nederland ‘hergebruikt. ‘

Op de Facebook-pagina van de Waalwijkse politie wordt speciale aandacht gevraagd voor het groeiend aantal auto-inbraken, in de hoop dat mensen extra opletten en met tips komen.