Volledig scherm
Supporters van RKC Waalwijk bij de wedstrijd RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles © BSR Agency

Alle relschoppers bekend die stenen gooiden bij wedstrijd RKC - Go Ahead Eagles

WAALWIJK - Nadat vorige week woensdag twee mannen, die worden verdacht van het gooien van stenen tijdens de wedstrijd RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles op 25 mei, zich meldden bij de politie, hebben maandag ook de nummers drie en vier zich gemeld. Dat laat de politie weten op Facebook. 

De politie plaatste woensdag 7 augustus foto's van de vier relschoppers op Facebook. Hun gezichten waren op de foto's geblurd. De politie dreigde de foto's ongeblurd te plaatsen als ze zich niet binnen een bepaalde tijd bekend zouden maken.

Nog diezelfde middag meldden de eerste twee verdachten zich, waarna maandag de andere twee verdachten zich meldden. Eerder werden vier andere mannen al aangehouden.

Supportersbus

Na de wedstrijd op 25 mei was er veel ME aanwezig om de supporters uit elkaar te houden. Even leek het erop dat het tot een treffen kwam. Er werd met stenen gegooid door supporters, waarbij een ruit van een supportersbus kapot ging. De politie kon echter voorkomen dat de situatie uit de hand liep. 

Stadionverbod

De vier verdachten worden, net als de eerder aangehouden verdachten, vervolgd. Het is waarschijnlijk dat ze een stadionverbod krijgen van de KNVB.