Volledig scherm
PREMIUM
. © Thinkstock

Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotovcocktail gegooid zou hebben

BREDA/WAALWIJK/KAATSHEUVEL - Tot ontzetting van de vermeende gedupeerden is de strafzaak tegen een 31-jarige Waalwijker -verdachte van een woningbrand met een molotovcocktail en een hele reeks autobranden in Oosterhout, Waalwijk en Kaatsheuvel - aangehouden. Zijn advocaat Yehudi Moszkowicz wil dat een expert een ‘gang-analyse’ doet, een onderzoek naar de manier waarop de verdachte loopt.

Moszkowicz denkt dat zijn cliënt ten onrechte allerlei brandstichtingen in de schoenen worden geschoven. De Waalwijker is op bewakingscamera's door agenten herkend aan zijn ‘loopje’ en dat draagt justitie aan als belangrijk bewijsmiddel. In strafzaken wordt wel vaker naar de houding en de manier van lopen van verdachten gekeken, maar niet vaak zoals Moszkowicz dat nu wil. Hij draagt een hoogleraar uit het buitenland aan die daar helemaal in is gespecialiseerd.

  1. Boek The Shakin’ Arrows ziet het licht: 'We hebben een prachtige carrière gehad’

    Boek The Shakin’ Arrows ziet het licht: 'We hebben een prachtige carrière gehad’

    WAALWIJK - Ton Duquesnoy (74) is een zeer bezige bij, dus het schrijven van een boek over zestig jaar The Shakin’ Arrows was alleen mogelijk als er lange vakanties in het buitenland werden geboekt. Na vierenhalf jaar is eindelijk het ei gelegd, zal Born for Rock ‘n Roll op zondag 27 oktober het eerste exemplaar in café-zaal ‘t Snoekske aan de leadgitarist en oprichter van de band worden overhandigd.