Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Achtervolging in Waalwijk, drugs gevonden in auto

WAALWIJK/WASPIK - Een mogelijke drugsdealer is woensdagmiddag na een korte achtervolging door Waalwijk aangehouden door de politie. In zijn auto werd ongeveer 500 gram aan verdovende middelen gevonden.

Surveillerende agenten merkten rond 15.30 uur een opmerkelijke situatie op bij een parkeerplaats van een restaurant aan de Van Andelstraat in Waalwijk. Een auto parkeerde daar vlak langs een andere auto. De bestuurder stapte niet uit, maar de bestuurder van het andere voertuig deed dat wel. De twee maakten contact, waardoor de agenten meteen doorhadden dat het hier om een mogelijke drugsdeal ging.

Achtervolging

Zodra één van de voertuigen wegreed, zetten de politiemensen de achtervolging in. Op de Wilhelminastraat werd een stopteken gegeven. Maar in plaats van zijn voertuig te stoppen, reed de verdachte de Bernardusstraat in. De politieauto probeerde hem nog te laten stoppen door hem aan te rijden, maar dat mocht niet baten. De automobilist reed door, stopte vervolgens in de Stationsstraat en ging er toen rennend vandoor.

Met behulp van enkele voetgangers kon de verdachte worden aangehouden. Al ging ook dat niet zonder slag of stoot. De man verzette zich hevig en verwondde daarbij een van de voetgangers. Na enige moeite is hij meegenomen naar het bureau. In zijn auto werd ongeveer 500 gram drugs aangetroffen.

Tweede voertuig

Toen bleek dat er in het eerste voertuig drugs waren gevonden, werd ook de andere auto gevolgd. Deze kreeg op de Polanenweg in Waspik een stopteken. De 29-jarige bestuurder uit ‘s-Gravenhage is aangehouden voor de Opiumwet. De recherche gaat de zaak onderzoeken.