Volledig scherm
Het Dickens Festijn in Drunen. © Dickens Festijn

Aanmelding voor kerstmarkt Dickensfestijn Drunen geopend

DRUNEN - Handelaren, kooplieden en demonstrateurs kunnen zich tot 30 november aanmelden voor het Dickensfestijn in Drunen. Het festijn trok afgelopen aar volgens de organisaties zo'n 40.000 bezoekers naar Drunen. 

Het kleinere Dickens by Night was met 15.000 bezoekers compacter, maar volgens de reacties van bezoekers en ook handelaren misschien nog wel beter qua resultaat, stelt de organisatie. 

Dickenskarakters

Op beide evenementen treffen de bezoekers naast diverse optredens van koren en andere muziekgezelschappen ook vele Dickenskarakters aan in de straten van Drunen. In het Dickensstraatje naast het oude gemeentehuis voeren toneelspelers kleine acts op, zoals mopperende wasvrouwen, stelende straatschoffies en ondeugende schoorsteenvegers.

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.