Volledig scherm
Bezoekers van SSC zijn al jarenlang gedwongen hun auto’s te parkeren in de berm van de Bernhardstraat in Sprang-Capelle omdat er op het terrein van de club geen parkeerplaatsen zijn. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Aanleg 93 extra parkeerplekken tegen onveilige situaties rond sportcomplex SSC’55

SPRANG-CAPELLE - Bij het sportcomplex van voetbalvereniging SSC'55 in Sprang-Capelle worden 93 extra parkeerplaatsen aangelegd. De werkzaamheden aan de Bernardstraat starten volgende week. Ze moeten klaar zijn als het nieuwe voetbalseizoen begin september start. 

Met de extra parkeerplaatsen moet de verkeerssituatie er een stuk veiliger worden, zo hoopt de gemeente Waalwijk. Nu is er tijdens activiteiten op het sportcomplex te weinig parkeerruimte. Veel automobilisten parkeren in de berm en dat leidt tot gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld als fietsers langs rijden en inzittenden van auto's de portieren open doen. De problematiek rond het complex speelt al jaren.

120

De onverharde parkeerplaats voor vrachtwagens wordt onder handen genomen, zodat er straks 64 auto's kunnen parkeren. Het fietspad langs de Bernardstraat wordt verlegd, waardoor ruimte ontstaat langs de weinig 29 parkeerplaatsen te maken. Drie ervan zijn plaatsen voor gehandicapten. Waalwijk trok eerder dit jaar al 255.000 euro uit om het probleem op te lossen.

De gebruikers van het sportcomplex vroeger om 120 parkeerplaatsen, maar volgens de gemeente zouden tachtig plekken moeten voldoend voor een complex zoals van SSC. Met 93 parkeerplekken zit Waalwijk dus wat boven die norm.