Volledig scherm
Stichting ‘het vergeten kind’ kwam met 1500 kinderen naar de Efteling. Zo ook familie De Vet uit Loon op Zand. Vader Tonnie, moeder Marianne en de zusjes Gabriela, Melissa en Lotte. Hier bij Symbolica. © Roel van der Aa

1500 'vergeten’ kinderen krijgen gratis verzorgde dag in de Efteling

KAATSHEUVEL - Zo'n 1500 ‘kwetsbare’ kinderen hebben zaterdag een compleet verzorgde dag doorgebracht in de Efteling. De kinderen zijn afkomstig uit zo'n vijftig gemeenten uit het hele land.

De organisatie van de dag was in handen van Stichting het Vergeten Kind, een landelijk opererende organisatie die zich inzet om het lot te verbeteren van kwetsbare kinderen in Nederland. Dat zijn kinderen die niet meer thuis wonen, in armoede opgroeien, mishandeld of verwaarloosd worden. 

Onvergetelijk

De stichting wil de kinderen met het bezoek aan de Efteling, net voor de kerstdagen een onvergetelijke dag, bezorgen. Stichting Het Vergeten Kind schreef daarvoor 50 gemeenten in Nederland aan met de vraag om gezinnen te benaderen die in armoede leven en waarvan zij en hun kinderen een dagje naar de Efteling zeer zouden waarderen.

Uit vijftig gemeenten werd positief gereageerd op het verzoek. Kinderen werden daar met bussen afgezet en vanaf binnenkomst werd de hele dag volledig verzorgd, inclusief attracties en eten.