Volledig scherm
Het Fort Landgoed Driessen Waalwijk © Sylvia Van De Ven - Molendijk

15 arbeidsmigranten in een enkele woning Waalwijk mag niet

WAALWIJK - Het is een opluchting voor omwonenden van Fort 101 in Landgoed Driessen. Jan Jongsma, eigenaar van de Waalwijkse woning, heeft bot gevangen bij de rechter. Hij krijgt definitief geen toestemming om in dit pand vijftien arbeidsmigranten te huisvesten. Het maximum aantal is vijf. Wat de eigenaar nu gaat doen, is onbekend. Hij wil verder geen commentaar geven.

De zaak deed veel stof opwaaien. De woning aan het Fort  bood eerder plek aan vijftien arbeidsmigranten.  Buurtbewoners verzetten zich tegen de  huisvesting van zoveel mensen in een tussenwoning in hun straat. Een lange tijd vonden de bewoners geen gehoor bij de gemeente. Maar in maart werd wel opgetreden: het aantal arbeidsmigranten moest terug van vijftien naar vijf. 

Huiseigenaar Jongsma vond het ‘ongelooflijk dat de gemeente opeens de spelregels verandert’, stapte naar de rechter, maar heeft nu dus ongelijk gekregen.  Volgens buurtbewoners staat de woning nu overigens al zo’n negen weken leeg. ,,Heerlijk, we hebben ons woonplezier terug", stelt Wendy Brouwer, woordvoerder van de bezwaarmakers.

  1. Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotovcocktail gegooid zou hebben
    PREMIUM

    Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotov­cock­tail gegooid zou hebben

    BREDA/WAALWIJK/KAATSHEUVEL - Tot ontzetting van de vermeende gedupeerden is de strafzaak tegen een 31-jarige Waalwijker -verdachte van een woningbrand met een molotovcocktail en een hele reeks autobranden in Oosterhout, Waalwijk en Kaatsheuvel - aangehouden. Zijn advocaat Yehudi Moszkowicz wil dat een expert een ‘gang-analyse’ doet, een onderzoek naar de manier waarop de verdachte loopt.