López.
Volledig scherm
López. © BSR Agency

Tien seconden tijdsstraf 'Superman’ López vanwege handaflossing

Miguel Ángel López eindigde in de zeventiende etappe van de Vuelta nog vóór leider Primoz Roglic, maar toch is zijn achterstand in het klassement na de waaierrit groter op de Sloveen: van 3'59 voor de etappe naar 4'09 na afloop van de rit. De Colombiaan van Astana kreeg een tijdstraf van de jury vanwege een handaflossing met ploeggenoot Jakob Fuglsang.

Beide renners kregen de tijdstraf van tien seconden. Geen probleem voor Fuglsang, de ritwinnaar van maandag, maar een groter probleem voor kopman López, want 'Superman’ rijdt nog altijd voor een klassement in de Ronde van Spanje.

Naast de tijdstraf in het algemeen klassement kregen beide renners ook vijf punten in mindering in het puntenklassement én een boete van 500 Zwitserse frank.

  1. Kiezen voor Vuelta-voucher is een gemiste kans
    COLUMN

    Kiezen voor Vuelta-vou­cher is een gemiste kans

    Een Vuelta in het najaar. ‘Dat wordt lastig’, zo reageerde de Bredase wethouder Daan Quaars afgelopen week op het besluit om de Ronde van Spanje samen met de Tour de Giro verplaatsen naar het najaar. ‘Lastig’. Dat woord wekte na meer dan een maand daadkrachtig overleven in de coronacrisis de nodige verbazing. November is koud en geen feestmaand, verwoordde de politicus zijn twijfels. Zeker nooit bij NAC op de tribune gezeten in november.