Roglic als leider zwaar weekend in: ‘Hoop dat het leuk wordt om naar te kijken’

VueltaPrimoz Roglic pakte in de tiende rit naar Suances alweer zijn derde ritzege in deze Ronde van Spanje en nam de leiderstrui weer over van Richard Carapaz. Het is alweer de tiende overwinning in dit verkorte seizoen voor de Sloveen. ,,Opnieuw geweldig. Ik ben superblij”, zei de kopman van Jumbo-Visma. ,,Het is nooit gemakkelijk om te winnen, maar ik had de goede benen ervoor.”

 1. Revelatie Jay Vine soleert naar tweede dagsucces in Vuelta, Remco Evenepoel behoudt rode trui

  Revelatie Jay Vine soleert naar tweede dagsucces in Vuelta, Remco Evenepoel behoudt rode trui

  Jay Vine heeft zijn tweede dagsucces in de Vuelta beet. De Australiër van Alpecin-Deceuninck, eerder al winnaar van de zesde rit, was ook de beste in de achtste etappe, met finish op Colláu Fancuaya, een beklimming van tien kilometer. Vine (26), die twee jaar geleden een profcontract afdwong als Zwift-kampioen, ontpopt zich tot de revelatie van de Ronde van Spanje. Hij is ook de nieuwe leider in het bergklassement.
 2. Tienduizenden wielerfans genieten in Brabant van de tweede etappe van La Vuelta
  met video

  Tienduizen­den wielerfans genieten in Brabant van de tweede etappe van La Vuelta

  Wielerfans in Brabant konden deze zaterdag hun hart ophalen: de tweede etappe van La Vuelta kwam door de provincie. Duizenden toeschouwers verzamelden zich bij het parcours om de sporters te aanschouwen, te juichen én om met elkaar te genieten van het mooie weer. De gemeente Den Bosch schat dat er rond de start van de etappe 20.000 tot 30.000 bezoekers in de stad waren. Lees hieronder alles terug.