Fabio Jakobsen heeft de bergetappes goed doorstaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Fabio Jakobsen heeft de bergetappes goed doorstaan. © BSR Agency

Jakobsen overleeft ‘pokkebergen’ en aast op tweede ritzege

Buiten het zicht van de camera’s vocht Fabio Jakobsen zich naar de tweede rustdag van de Vuelta. Na de ritwinst was zijn ronde-debuut geslaagd, maar nu wil hij per se Madrid halen.

Door Daan Hakkenberg

Het hoge woord is eruit. Fabio Jakobsen (23) heeft zijn vriendin Delore gebeld om te zeggen dat ze een vliegticket kan boeken naar Madrid, waar over vijf dagen de Vuelta finisht. Op de eerste rustdag was Jakobsen, winnaar van de vierde etappe, nog angstig over wat hem te wachten stond. Inmiddels is de Nederlands kampioen vol vertrouwen dat hij zijn eerste grote ronde uit gaat rijden. ,,En ik wil nog één keer proberen te winnen, want ik rij niet voor niets al die pokkebergen over. Die slotrit naar Madrid is waarschijnlijk mijn enige kans, die heb ik met rood omcirkeld.”

  1. Kiezen voor Vuelta-voucher is een gemiste kans
    COLUMN

    Kiezen voor Vuelta-vou­cher is een gemiste kans

    Een Vuelta in het najaar. ‘Dat wordt lastig’, zo reageerde de Bredase wethouder Daan Quaars afgelopen week op het besluit om de Ronde van Spanje samen met de Tour de Giro verplaatsen naar het najaar. ‘Lastig’. Dat woord wekte na meer dan een maand daadkrachtig overleven in de coronacrisis de nodige verbazing. November is koud en geen feestmaand, verwoordde de politicus zijn twijfels. Zeker nooit bij NAC op de tribune gezeten in november.