Aanvaller Poels zag flink af: Het zag er heel even goed uit

Wout Poels liet zich opnieuw van voren zien. De Ineos-renner zat samen met Tao Geoghegan Hart mee in de kopgroep van de dag en mocht heel even dromen van een etappeoverwinning. ,,Maar toen de klassementsmannen kwamen wist ik dat het over was. Ik ben flink naar de kloten.

Waar de ene na de andere aanval strandde, slaagde Poels er in de beginfase van de achttiende etappe wel in om weg te rijden. De Limburger kreeg uiteindelijk twaalf renners met zich mee, waaronder ploegmaat Geoghegan Hart en de latere ritwinnaar Sergio Higuita. Poels kwam als eerste boven op de eerste van vier beklimmingen en sprokkelde zo wat bergpunten mee, maar dat was niet zijn hoofddoel. ,,Ik heb niet echt gedacht aan de bergtrui. Geoffrey Bouchard (de leider in het bergklassement, red.) zat ook mee. Het belangrijkste was om voor een rit te gaan.”

Op de derde van vier beklimmingen kreeg Poels het lastig en moest hij de kopgroep even later rijden, maar uiteindelijk wist hij wel samen met zijn vluchtgenoten de top te bereiken. De voorsprong op de klassementsmannen was op dat moment echter nihil.

Wout Poels.
Volledig scherm
Wout Poels. © BSR Agency

Zaterdag een nieuwe kans

,,We zijn hier nu toch, dus dan kunnen we er beter iets van proberen te maken", zei hij na de rit voor de camera van Eurosport. ,,Het zag er best mooi uit en we hadden een flinke voorsprong. Toen de klassementsmannen zich met het koersverloop gingen bemoeien, wist ik dat het over was.”

Uiteindelijk finishte Poels op 4.50 minuten van Higuita in een groepje met Wilco Kelderman en Robert Gesink. ,,Vrijdag ga ik proberen om de benen te sparen, zodat ik zaterdag weer wat kan proberen.”

Wout Poels.
Volledig scherm
Wout Poels. © AFP
  1. Kiezen voor Vuelta-voucher is een gemiste kans
    COLUMN

    Kiezen voor Vuelta-vou­cher is een gemiste kans

    Een Vuelta in het najaar. ‘Dat wordt lastig’, zo reageerde de Bredase wethouder Daan Quaars afgelopen week op het besluit om de Ronde van Spanje samen met de Tour de Giro verplaatsen naar het najaar. ‘Lastig’. Dat woord wekte na meer dan een maand daadkrachtig overleven in de coronacrisis de nodige verbazing. November is koud en geen feestmaand, verwoordde de politicus zijn twijfels. Zeker nooit bij NAC op de tribune gezeten in november.