Snel Nieuws

Snel op de hoogte van het Nederlandse nieuws.

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
4:18

Rel in Middelburgse gevangenis: cipiers mogen geen beha aan

Vrouwelijke cipiers in de gevangenis van Middelburg kunnen sinds kort niet meer met een beha op hun werk komen. De nieuwe detectiepoortjes gaan namelijk om het minste of geringste af. Vakbond FNV vindt niet dat dit door de beugel kan.

2:32

WhatsApp-alert NS blijkt nuttig: ruim 1200 keer ingegrepen

De alarmfunctie van de NS heeft er voor gezorgd dat al ruim 1200 keer is ingegrepen door politie of een NS-beveiliger. Sinds mei vorig jaar kunnen treinreizigers een speciaal nummer WhatsAppen of bellen als ze zich onveilig voelen, dit is bijna 2500 keer gebeurd.

3:51

Experts: 'Derde prik Pfizer-vaccin noodzakelijk'

Verschillende experts pleiten voor een derde prik, nu blijkt dat het Pfizer-vaccin na 6 maanden minder effectief is.

3:57

Reconstructie: 'Chauffeur Edwin M. bleek wandelende tijdbom'

Het CBR heeft meerdere alarmsignalen gekregen dat de vrachtwagenchauffeur die begin deze maand een motoragent doodreed, psychisch ongeschikt was om te rijden. Verslaggever Koen Voskuil werkte mee aan een uitvoerige reconstructie van de jaren voorafgaand aan de fatale aanrijding met motoragent Arno de Korte.

2:31

Sinds corona werkt bijna kwart werknemers 6 tot 10 uur over

Bijna twee op de drie werknemers in Nederland werken wekelijks onbetaald over. Bijna een kwart doet dat zelfs 6 tot 10 uur per week. Dat blijkt uit een onderzoek van HR- en salarisdienstverlener ADP.

2:34

Earth Overshoot Day: We verbruiken meer dan aarde opbrengt

Alle grondstoffen, voedingswaren en andere natuurlijke hulpbronnen die de aarde in 1 jaar kan opbrengen, zijn sinds vandaag op. 29 juli wordt daarom bestempeld als Earth Overshoot Day. In 2020 viel deze dag bijna een maand later in het jaar.

Meer video's

Gerelateerde series