Doe Het Zelf

Direct kijken

Alle afleveringen

4:01

Stap voor stap: zo maak je zelf een mooi wandplankje

Knutsel mee met Ariadne at Home. Zelf een woonitem maken is makkelijker dan je denkt. Zoals deze kleine zelfmakers met een groots effect. De bouwmarkt weet raad. Zo maak je heel simpel een mooi wandplankje van slechts één vuren houten lat!

1:55

Boer Tom geeft tips: zo verdorren je planten niet

We beleven het droogste voorjaar ooit en in de Nederlandse tuinen is dat al goed te zien. De bekende boer en tuinman Tom Groot vertelt wat je kunt doen om te voorkomen dat gazonnetjes verdorren en planten verpieteren.

0:39

Zo maak je zelf plantenvoeding

Planten hebben niet altijd genoeg aan een scheutje water. Je kunt bij verschillende tuincentra en speciaalzaken voeding kopen, maar meestal staat het al in de voorraadkast. Eigen Huis & Tuin helpt met een handig trucje.

0:52

Zo kun je in je eentje handig het bed opmaken

Iedereen heeft z'n eigen manier om het bed op te maken. Zeker tweepersoonsdekbedden zijn soms lastig in een hoes te krijgen. Eigen Huis & Tuin helpt met een handig trucje.

1:22

Dit zijn de kersttrends van 2019

Stylist Carina vertelt wat de kersttrends van 2019 zijn.

1:04

Recycle je glazen potjes en gebruik ze als wanddecoratie

Elke week heb je wel een aantal glazen potjes die richting de glasbak gaan, maar wat nou als je daar zelf wat leuks van kunt maken? Deze pasta-potjes hangen nu te pronken in huis. Eigen Huis & Tuin laat zie hoe je ze maakt.

1:16

Zo maak je zelf een macramé hanger

Macramé hangers zijn natuurlijk te koop in alle kleuren, soorten en maten. Maar wist je dat je ze ook makkelijk zelf kunt maken? Met de aanwijzingen van Eigen Huis & Tuin knoop je voortaan in een handomdraai zelf zo’n mooie hanger. Leuk voor aan de muur of om als cadeautje weg te geven.

1:08

Zo decoreer je rietjes met zomerse figuurtjes van vilt

Bamboe rietjes zijn niet alleen veel beter voor het milieu, ze zijn ook nog eens hartstikke stijlvol! Hoe weet je nou welke cocktail van jou is wanneer alle rietjes dezelfde kleur hebben? Eigen Huis & Tuin weet raad. Deze leuke figuurtjes van vilt maak je in een handomdraai zelf, kun je oneindig hergebruiken én fleuren je cocktailglas op!

1:17

Zo maak je zelf een tropische schaal

Op zoek naar een mooi schaaltje om je favoriete sieraden op te leggen? Maak het zelf! Eigen Huis & Tuin legt in deze simpele doe-het-zelf uit hoe je een (sieraden)schaaltje in de vorm van een tropisch blad maakt.

1:07

Zo maak je een dimschakelaar aan een lamp

Een lamp in huis die van lichtsterkte kan veranderen is fijn. Je kunt ze kant en klaar kopen met dimmer, maar je kunt natuurlijk ook een dimschakelaar maken aan een lamp die je al in huis hebt. Hoe? Eigen Huis & Tuin legt het uit.

1:10

Zo maak je behanglijm aan

Wil je een kamer behangen? Goed idee! Dankzij behangprintjes en verschillende kleuren kun je daarmee een unieke sfeer creëren. Om te beginnen moet je behanglijm aanmaken. Weet je niet hoe dat moet? Eigen Huis & Tuin helpt met deze doe-het-zelfvideo.

1:01

Vier trucjes die het klusleven makkelijker maken

Wordt het altijd één grote kliederboel als jij gaat schilderen, is je ooit zo glimmende gereedschap inmiddels roestbruin, ben jij áltijd het beginnetje van de rol tape kwijt én lukt het je nooit een kaarsrechte lijn te schilderen? Na het zien van deze klushacks van Eigen Huis & Tuin is dat allemaal geen probleem meer.

Meer video's

Gerelateerde series