Snel Nieuws

NIEUW
02:26
Geselecteerd Speelt nu af

OM eist 20 jaar tegen voortvluchtige Gerel P.

De officier van justitie heeft vandaag een gevangenisstraf van 20 jaar geëist tegen de voortvluchtige Gerel P., de vermeende huurmoordenaar van Ridouan Taghi.

NIEUW
04:47
Geselecteerd Speelt nu af

Advocaten Marengo-proces willen meer uitleg

De advocaten van Marengo willen meer uitleg over de zaak: politieleiding van Dubai moet getuigen over schaduwen advocaten.

NIEUW
05:47
Geselecteerd Speelt nu af

Moeder van Sharleyne (8) schuldig aan dood dochter

De moeder van de 8-jarige Sharleyne is schuldig bevonden aan de dood van haar dochter. Het gerechtshof van Leeuwarden heeft maandag besloten dat moeder Hélène 9 jaar en 9 maanden cel krijgt voor doodslag. Hélène zou 5,5 jaar geleden haar eigen dochter van de flat hebben gegooid of laten vallen.

NIEUW
05:50
Geselecteerd Speelt nu af

Witwassen: topcriminelen worden er steeds beter in

Nederlandse topcriminelen gebruiken vaker Afrikaanse landen om misdaadgeld wit te wassen. Ze investeren in het omkopen van ambtenaren, logistiek en grondstoffen zoals goud. Via een omweg belandt de opbrengst in Nederland. Dat meldt de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst.

NIEUW
08:10
Geselecteerd Speelt nu af

Moet moeder de cel in voor dood 8-jarige Sharleyne?

Wordt de moeder van de 8-jarige Sharleyne alsnog veroordeeld voor de dood van haar dochter of blijft het overlijden van het meisje dat van tien hoog naar beneden viel voor altijd een mysterie? Het gerechtshof in Leeuwarden doet vandaag uitspraak in deze zaak.

NIEUW
03:14
Geselecteerd Speelt nu af

Zeeuwse havenarbeiders verdacht van cocaïnesmokkel

Zeven Zeeuwse havenarbeiders die betrokken zijn bij grootschalige drugshandel staan deze week voor de rechter. Mede door hen werd Zeeland overspoeld met cocaïnevrachten.

Hoe zit dat?

NIEUW
01:48
Geselecteerd Speelt nu af

Het proces tegen Gökmen Tanis gaat verder

Was het een impulsieve daad, om vanuit zijn mislukte leven in één klap in de geschiedenisboeken te belanden? Of is Gökmen Tanis de berekenende terrorist, die zijn tramaanslag grondig heeft voorbereid? Die vragen staan vanaf maandag centraal als in de rechtbank van Utrecht het proces tegen hem begint.

NIEUW
01:00
Geselecteerd Speelt nu af

De rechtszaak Holleeder in 1 minuut

Donderdag is, na meer dan een jaar, de uitspraak in de rechtszaak tegen Willem Holleeder. In deze video de rechtszaak in 1 minuut uitgelegd.

NIEUW
00:45
Geselecteerd Speelt nu af

Dit is wat je moet weten over de zaak Anne Faber

Op 29 september 2017 werd Anne Faber tijdens een rondje fietsen door de regio Utrecht aangereden door Michael P, waarna hij haar verkrachtte en vermoorde. Michael P. bleek een veroordeelde verkrachter te zijn, die verbleef in een kliniek in Den Dolder. Na een zoektocht van bijna twee weken werd haar lichaam in Zeewolde gevonden, de plaats waar Michael P. vandaan komt. In juni 2018 veroordeelde de rechtbank P. tot een gevangenisstraf van 28 jaar en tbs. Maar Michael P. ging in hoger beroep. Hij vindt de straf te hoog en hij is van mening dat hij tijdens zijn aanhouding door de politie is mishandeld. Daarom zou hij een lagere straf moeten krijgen. Vandaag zal het OM opnieuw met een strafeis komen.

NIEUW
01:39
Geselecteerd Speelt nu af

Limburg en Amsterdam vallen op in misdaadmeter

Vandaag is de jaarlijkse misdaadmeter gepubliceerd. Dit zijn de opvallendste feiten uit de lijst van dit jaar.

NIEUW
01:29
Geselecteerd Speelt nu af

AD Misdaadmeter: de opvallendste resultaten

Het Brabantse Woudrichem is de veiligste gemeente van Nederland, blijkt uit de zeventiende editie van de AD Misdaadmeter. Amsterdam is opnieuw de onveiligste.

NIEUW
01:52
Geselecteerd Speelt nu af

Sonja Holleeder verhoord in megaproces tegen broer

Zus Sonja Holleeder moest getuigen tegen haar broer Willem Holleeder in de rechtbank in Amsterdam Osdorp.

Korte Reportage

NIEUW
02:12
Geselecteerd Speelt nu af

Computergek uit Renkum mogelijk hoofd criminele cyberbunker

Als het brein achter een ‘cyberbunker’ die onder meer online drugshandel en de verspreiding van kinderporno mogelijk maakte. Zo wordt een 61-jarige uit Renkum gezien door justitie in Duitsland. Zijn megaproces is eind 2020 gestart.

NIEUW
01:47
Geselecteerd Speelt nu af

Advocatuur in shock door werkwijze politie in Marengoproces

In de jacht op de toen nog voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi heeft de politie advocaten Nico Meijering en Leon van Kleef gevolgd op Schiphol en in Dubai. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant. Advocaten zijn woedend over de observaties en zeggen dat de politie hen hiermee ernstig in gevaar brengt.

NIEUW
02:19
Geselecteerd Speelt nu af

‘Drugseconomie Amsterdam is onbeheersbaar geworden’

Misdaadverslaggever Koen Voskuil legt uit wat er in het onthullende rapport staat over de drugscriminaliteit in Amsterdam.

NIEUW
01:04
Geselecteerd Speelt nu af

Zo raken onder- en bovenwereld met elkaar verweven

Koen Voskuil legt uit hoe de onderwereld zich met het normale leven kan mengen.

NIEUW
01:46
Geselecteerd Speelt nu af

Holleeder opent opnieuw de aanval op zijn zussen

,,Mijn zussen nemen de boel in de maling. Ze liegen en hun enige motief is geld." Dat zei Willem Holleeder maandag bij de hervatting van zijn strafproces.

NIEUW
02:03
Geselecteerd Speelt nu af

Op pad met een oud-inbreker

Eelco Leemeijer is een oud-inbreker die nu de werkervaring uit zijn vorige carrière gebruikt om tips te geven. Waar moet je op letten als het gaat om huisbeveiliging? Volgens Eelco zijn we nog altijd erg naïef als het gaat om inbraakpreventie. ,,Ik ben hier vanavond in een halve minuut binnen."