Hoogtepunten uit De Ochtend Show to go

NIEUW
03:20
Geselecteerd Speelt nu af

Jackie Groenen nieuwe ambassadeur Johan Cruyff Foundation

Wij mogen bekend maken dat Oranje Leeuwin Jackie Groenen zich de nieuwe ambassadeur mag noemen van de Johan Cruyff Foundation. We skypen met Jackie om hierover te praten.

NIEUW
02:30
Geselecteerd Speelt nu af

Politieagenten krijgen cursus 'netjes' inbreken

Agenten krijgen een cursus ‘netjes leren inbreken’. Jaarlijks beukt de politie tientallen deuren in, bijvoorbeeld voor een woninginval. Het resultaat is een totaal verwoeste deur en een hoop schade. Woningbouwvereniging Staedion repareert of vervangt zeker honderd van dat soort deuren per jaar, die ieder zo’n 1500 euro kosten. We bellen met Willem van de Ven, manager Communicatie Staedion.

NIEUW
02:32
Geselecteerd Speelt nu af

Zoon verdacht van dubbele moord op ouders

De moord op Ab en Geke Meenink in het Gelderse Hengelo is een zaak waarin nog veel vragen onbeantwoord zijn. Vandaag buigt de rechtbank zich voor het eerst over de zaak waarin de 27-jarige zoon van het echtpaar de verdachte is. Henny Haggeman, verslaggever bij De Gelderlander, volgt deze zaak.

NIEUW
03:15
Geselecteerd Speelt nu af

Suïcidale Charlotte opnieuw voor ministerie

Psychisch patiënt Charlotte Bouwman voert al sinds vorige week maandag actie in de hal van het ministerie van Volksgezondheid. Ze wil hiermee een statement maken en afdwingen dat er betere zorg in de GGZ komt. Zelf wacht Charlotte al twee jaar op de juiste hulp en die lijkt maar niet te komen, ondanks haar 21 suïcidepogingen.

NIEUW
05:26
Geselecteerd Speelt nu af

Songfestivalseizoen van start met loting halve finales

Het Songfestivalseizoen wordt dinsdag officieel geopend op het stadhuis van Rotterdam met de loting voor de halve finales en de overdrachtsceremonie van Israël naar Nederland. Verslaggever Eefje Oomen volgt alle ontwikkelingen op de voet en is bij ons in de studio.

NIEUW
04:23
Geselecteerd Speelt nu af

Welk bedrijf wint de felbegeerde Privacy Award?

Grote computerhacks en techbedrijven die het niet zo nauw nemen met je privacy: er gaat nog een hoop fout op dat gebied. Maar er zijn ook bedrijven die het goede voorbeeld geven en daarom zijn de Privacy Awards in het leven geroepen. We bellen met Bas Filippini, jurylid van de Privacy Awards en we spreken onderzoeksjournalist Brenno de Winter.

De Volledige Ochtend Show afl.

NIEUW
15:22
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: dinsdag 28 januari (show 2)

Oranje Leeuwin Jackie Groenen mag zich de nieuwe ambassadeur noemen van de Johan Cruyff Foundation. We hebben praten hierover met Jackie zelf. De moord op Ab en Geke Meenink in het Gelderse Hengelo is een zaak waarin nog veel vragen onbeantwoord zijn. Vandaag buigt de rechtbank zich voor het eerst over de zaak waarin de 27-jarige zoon van het echtpaar de verdachte is. We bellen met Henny Haggeman, verslaggever bij De Gelderlander die de zaak volgt. Psychisch patiënt Charlotte Bouwman voert al sinds vorige week maandag actie in de hal van het ministerie van Volksgezondheid. Ze wil hiermee een statement maken en afdwingen dat er betere zorg in de GGZ komt. Zelf wacht Charlotte al twee jaar op de juiste hulp en die lijkt maar niet te komen, ondanks haar 21 suïcidepogingen. Het Songfestivalseizoen wordt vandaag officieel geopend op het stadhuis van Rotterdam met de loting voor de halve finales en de overdrachtsceremonie van Israël naar Nederland. Verslaggever Eefje Oomen volgt de ontwikkelingen op de voet en is bij ons in de studio.

NIEUW
24:01
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: dinsdag 28 januari (show 1)

Minister Bruins van Medische Zorg heeft op advies van het RIVM het dreigingsniveau voor het coronavirus opgeschaald. Daarmee geldt voor het coronavirus het hoogste niveau van waakzaamheid in ons land. Ziekenhuizen moeten nu verplicht de GGD inschakelen als een patiënt verdacht wordt van besmetting. Wereldwijd zijn ruim 4000 mensen besmet geraakt en in China zijn 106 doden gevallen. De miljoenenstad Wuhan is het epicentrum van de uitbraak. We bellen met Henry Blok uit het Zeeuwse Oost-Souburg, die met zijn gezin vastzit in Wuhan. Na acht incidenten met koopvaardijschepen in de regio rondom de Perzische Golf, vertrekt het marineschip Zijner Majesteits De Ruyter vanmiddag naar de Straat van Hormuz. Het schip gaat daar deelnemen aan een Europese Veiligheidsmissie. We bellen met commandant Theo Klootwijk. Politieagenten krijgen een cursus ‘netjes leren inbreken’. Jaarlijks beukt de politie tientallen deuren in, bijvoorbeeld voor een woninginval. Het resultaat is een totaal verwoeste deur en een hoop schade. Woningbouwvereniging Staedion repareert of vervangt zeker honderd van dat soort deuren per jaar, die ieder zo’n 1500 euro kosten. De Inspectie voor Justitie en Veiligheid heeft onder druk jarenlang onderzoeksresultaten aangepast. Gevoelige informatie is daardoor weggehouden voor de Tweede Kamer. Koen Voskuil is bij ons in de studio om hierover te praten. Grote computerhacks en techbedrijven die het niet zo nauw nemen met je privacy: er gaat nog een hoop fout op dat gebied. Maar er zijn ook bedrijven die het goede voorbeeld geven en daarom zijn de Privacy Awards in het leven geroepen. We spreken Bas Filippini, jurylid van de Privacy Awards, en onderzoeksjournalist Brenno de Winter.

NIEUW
22:46
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: maandag 27 januari (show 2)

Na de uitschakeling in de beker tegen NAC en het 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen FC Twente was het gisteravond onrustig in Eindhoven. Een groep woedende PSV-supporters bestormde de hoofdingang van het Philips Stadion. Ze riepen om het vertrek van de technische staf. Vandaag doet de rechtbank uitspraak in de zaak tegen Kevin K. uit Gorinchem. Volgens justitie is de 26-jarige man de spin in het web in een groot kinderpornonetwerk en was hij beheerder van enkele chatboxen. Verslaggever Michiel Straub van AD Rivierenland volgt de zaak op de voet. Hoe is het nu met Maarten van der Weijden? De Olympisch Kampioen heeft vrijdag zijn poging om het wereldrecord 24 uur zwemmen te verbreken moeten staken. De olympisch kampioen kwam na ruim 18 uur zwemmen het water uit.

NIEUW
18:12
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: maandag 27 januari (show 1)

Grote verslagenheid in Amerika na de dood van Kobe Bryant. De NBA-legende kwam gisteravond op 41-jarige leeftijd om bij een helikoptercrash in Calabasas, Californië. Vandaag wordt er stilgestaan bij de 75-jarige bevrijding van het voormalige Duitse concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Het is de plek die het symbool is geworden van de massamoord op 6 miljoen joden. Omdat alle bevrijders al zijn overleden is de hoofdrol daarbij weggelegd voor de nog resterende 200 overlevenden. Volgens de laatste Chinese cijfers is het aantal besmettingen met het coronavirus gestegen tot 2744. Ongeveer 50 mensen zijn buiten China, in de VS, Frankrijk en Japan besmet geraakt. Tot nog toe zijn er 80 patiënten overleden aan het virus. Eind deze week is het dan eindelijk zover: Engeland stapt definitief uit de EU. Een historische gebeurtenis die de levens van miljoenen mensen raakt aan beide kanten van de Noordzee.

NIEUW
24:03
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: vrijdag 24 januari (show 2)

Kijk hier de hele aflevering terug.

NIEUW
18:45
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: vrijdag 24 januari (show 1)

Bekijk hier de hele show van vrijdag 24 januari.