Verhaal van de dag

NIEUW
02:53
Geselecteerd Speelt nu af

Lotte (12) enige meisje tussen mannelijk motorcross-geweld

Motorcrosser Lotte van Drunen rijdt als enige meisje tussen de jongens. Vorige maand won ze brons op het WK motorcross, de beste prestatie ooit voor een meisje in de 65cc.

NIEUW
02:31
Geselecteerd Speelt nu af

Dankzij oppashondje Lex is Riet (86) niet meer alleen

Nog niet zo heel lang geleden verloor Riet Vos (86) haar hondje, maar door stichting Oopoeh is ze niet meer alleen.

NIEUW
02:31
Geselecteerd Speelt nu af

Alblasserdam zwemt voor zieke Rien

Tientallen zwemmers doken donderdag het bad van De Blokweer in Alblasserdam in, speciaal voor Rien van Zanten (66). Sinds bij hem ALS is geconstateerd, staat het leven van Rien en zijn familie op hun kop.

NIEUW
02:49
Geselecteerd Speelt nu af

Dieven stelen scootmobiel Dordtse met borstkanker

Door chemotherapie tegen borstkanker kwam Désirée van Kleef (52) in een scootmobiel terecht. Na drie dagen is het voertuig al gestolen.

NIEUW
02:13
Geselecteerd Speelt nu af

Immuuntherapie in Duitsland is laatste hoop voor Mariska

Mariska Jazvin uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft een progressieve hersentumor. Ze houdt zich vast aan de laatste stohalm: immuuntherapie in Duitsland. Daar verzamelt ze geld voor, omdat die immuuntherapie de enige manier is om langer bij haar man, drie kinderen en haar hond te kunnen blijven. Haar doel is om 55.000 euro op te halen. Op de site https://jazvin.nl/ is haar verhaal te lezen en te zien hoeveel geld er al binnen is

NIEUW
03:18
Geselecteerd Speelt nu af

David blijft positief ondanks bijna-fataal motorongeluk

David is bij een motorongeluk op de vangrail geklapt. Daarbij brak hij zo'n beetje al zijn botten. Ook moet waarschijnlijk zijn been geamputeerd worden omdat er allerlei ontstekingen in zitten. Desondanks blijft hij heel positief.

Korte reportage

NIEUW
02:16
Geselecteerd Speelt nu af

Dordrecht wordt studentenstad

Ondernemers en opleidingsinstituten hebben samen de eerste Dordtse studenten introductiedag georganiseerd.

NIEUW
02:06
Geselecteerd Speelt nu af

Hond Quattro zwemt geld bij elkaar tegen kanker

De Spaanse hond Quattro is ongetwijfeld de meeste bijzondere teamcaptain tijdens de komende Swim to Fight Cancer in Dordrecht. Met Team Quattro hopen haar baasje en zij zoveel mogelijk geld op te halen.

NIEUW
01:58
Geselecteerd Speelt nu af

De vondelingenkamer in Papendrecht bestaat vijf jaar

Vijf jaar geleden opende de eerste vondelingenkamer in Papendrecht. Wij gingen langs om te kijken hoe het nu met het initiatief gaat.

NIEUW
01:28
Geselecteerd Speelt nu af

Speurhonden zoeken naar vermiste Dirk op de Oude Maas

Stichting Signi Zoekhonden heeft zaterdag vanaf het water gezocht naar Dirk Dalebout uit Dordrecht. De Dordtenaar is al ruim twee weken vermist. Met behulp van de Mechelse herder Power zocht de stichting de Oude Maas af, vanaf de plek waar Dalebout graag kwam.

NIEUW
01:46
Geselecteerd Speelt nu af

Sven en Fenna doen City Swim voor hun vader

Sven en Fenna Kappetein (11 en 14 jaar) verloren vorig jaar hun vader Patrick nadat hij een hartstilstand had gekregen tijdens de Swim to Fight Cancer. Dit jaar doen de kinderen weer mee aan het evenement. Voor hun vader.

NIEUW
02:29
Geselecteerd Speelt nu af

Dordrecht geniet van start Pasar Malam 2019

Dordrecht geniet van de eerste dag van de Pasar Malam 2019.

Snel nieuws

NIEUW
01:39
Geselecteerd Speelt nu af

KFC opent de deuren in Dordrecht

Het liet lang op zich wachten, maar KFC heeft een eerste vestiging in Dordrecht geopend. Dinsdag 17 september ging de zaak voor het eerst open.

NIEUW
01:47
Geselecteerd Speelt nu af

Dordrecht deelt verdriet om vermoord gezin

In de Ontmoetingskerk in Dordrecht hebben mensen dinsdagavond het vermoorde gezin herdacht.

NIEUW
00:54
Geselecteerd Speelt nu af

School reageert op familiedrama Dordrecht: 'Grote droefenis'

De verslagenheid is groot op basisschool Het Kristal in Dordrecht. Ouders en kinderen kregen van de school te horen dat een leerling bij het familiedrama in de stad is omgekomen.

NIEUW
00:37
Geselecteerd Speelt nu af

Gezin om het leven gekomen na familiedrama Dordrecht

De 27-jarige vrouw die gisteravond levensbedreigend gewond raakte bij een gezinsdrama in Dordrecht is overleden aan haar verwondingen. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie.

NIEUW
01:08
Geselecteerd Speelt nu af

Maarten van der Weijden zwemt van Hank naar Dordrecht

Maarten van der Weijden heeft zijn zwemtocht van Hank naar Dordrecht voltooid. Hij kwam een half uur eerder dan verwacht aan in de Wolwevershaven. Hij deed dit in het kader van de Dordrecht City Swim dat geld ophaalt voor kankeronderzoek.

NIEUW
02:13
Geselecteerd Speelt nu af

Uitbreidingsmogelijkheden op begraafplaats Sliedrecht

Het geotechnisch onderzoek naar de uitbreiding van de begraafplaats is klaar. De uitkomst is dat het technisch mogelijk is om de begraafplaats op alle zeven mogelijke locaties uit te breiden. Het onderzoek was nodig want als er niets gebeurt, is er vanaf 2025 geen ruimte meer voor nieuwe graven. De komende periode gaat de gemeente Sliedrecht op verschillende bijeenkomsten in gesprek met direct omwonenden, belanghebbenden en geïnteresseerden. De eerste bijeenkomsten zijn bedoeld voor de omwonenden aan de kant van de Stationsweg. Met hen gaat de gemeente in gesprek over de maatregelen die nodig zijn voor de uitbreiding aan de noordkant, tussen de begraafplaats en de Tiendweg. Voor de omwonenden aan de kant van de Stationsweg zijn er twee informatiebijeenkomsten: donderdag 12 september (18.30 – 20.00 uur) en maandag 16 september (18.30 – 20.00 uur). De bijeenkomsten vinden plaats in Uitvaartcentrum De Drechtstreek & Timmers, Jan Steenstraat 71, Sliedrecht. De komende maanden volgt nog een aantal bijeenkomsten voor andere belanghebbenden en geïnteresseerden. Na deze bijeenkomsten werkt de gemeente Sliedrecht verder aan het plan om de begraafplaats uit te breiden. Het streven is dat de gemeenteraad hierover in de eerste helft van 2020 een besluit neemt. De komende periode zal een aantal raadsleden rondleidingen verzorgen op de begraafplaats om geïnteresseerden te informeren over de plannen. Daarover komt later meer informatie.