Groene Hart

Nieuws vanuit en voor het Groene Hart.

Opinie

Wat vinden onze experts over het nieuws uit het Groene Hart?
0:59

Honderd dagen Goudse burgemeester Verhoeve

Goudse burgervader Pieter Verhoeve beleeft zijn honderdste dag in het ambt van burgemeester.

4:14

Examenvlog #1

Eerste examenvlog Marije van Duuren

2:32

Examenvlog #2: Start van de examens

Maak kennis met Marije van Duuren, 19 jaar, eindexamenkandidate op de sportacademie én de komende weken onze eindexamenvlogster. Deze week beginnen haar examens dan echt.

3:34

Examenvlog #3: Fitnessexamen in de praktijk

Onze examenvlogster Marije (19) zit midden in de examens. Vandaag neemt ze ons mee naar het praktijkgedeelte van het fitnessexamen.

0:57

Buurtbewoner Bergambacht

Over de vliegtuigcrash

Korte reportage

Korte reportages over het nieuws uit het Groene Hart.
2:57

Gerberakweker stopt familiebedrijf door hoge energieprijzen

Simon Zwarts kweekt al 50 jaar Gerbera's, maar dit jaar komt er abrupt een einde aan zijn familiebedrijf. De gasprijzen worden zo hoog dat ze de omzet overstijgen.

1:31

Bewegende Halloweentuin in Nieuwveen

Halloweentuin van de familie Van der Lee in Nieuwveen. Het grappige daarvan is dat er van alles beweegt. Arnold van der Lee laat dat allemaal aansturen door een computer. Wat er zoal te zien is: een doodskist die opengaat, twee heksen die in een prutje roeren en spinnen die bewegen. Als mensen langslopen, gaat het tuinhek open en er klinken geluiden. Tegenwoordig komen er mensen zelfs uit andere plaatsen verkleed en wel meedoen aan hun Trick and Treat.

1:31

Waterschap gaat strijd aan met rivierkreeftenplaag

Delfland zet een nieuwe stap in de bestrijding van exotische rivierkreeften, die met hun graaf- en vreetgedrag schade toebrengen aan oevers en de waternatuur. Bij wijze van proef worden de dieren de komende jaren op drie plaatsen in het werkgebied van het waterschap weggevangen.

1:18

Tijdcapsule van 25 jaar oud geopend

Kunstenaar Frits Garenfeld ontwierp in 1996 het kunstwerk de Hoorn des Tijds geplaatst in Alphen aan den Rijn. Op 1 oktober 2021 zijn er 25 jaar verstreken en werd de tijdcapsule geopend.

2:00

Prinses Beatrix opent Molenviergang Aarlanderveen

Prinses Beatrix opent vrijdagmiddag 1 oktober de gerestaureerde Molenviergang in Aarlanderveen. De vier molens van de molengang in Aarlanderveen werken samen om trapsgewijs overtollig water uit een laaggelegen polder omhoog te malen en in de rivier de Oude Rijn te spuien.

2:03

Kleinste museum van Nederland in Schoonhoven

Het is een oud urinoir dat onder architectuur is gebouwd. Een Schoonhovense huisarts vond dat het mannenplashuis bewaard moest blijven en zamelde tijdens zijn afscheid geld in voor het behoud ervan. We zijn inmiddels alweer jaren verder, maar nu is het dan verbouwd tot minimuseum en gaat het open.

Verhaal van de Dag

De mooiste verhalen uit het Groene Hart.
2:21

Veel verdriet bij afscheid paard Doutzen en pony Andrea

Nog een laatste keer kriebelen door hun manen, hangen om hun nek of wrijven over hun vacht. Ruim dertig Goudse kinderen namen zondagochtend afscheid van pony Andrea en het Friese paard Doutzen. Dat zorgde voor heel wat rood doorlopen ogen.

2:52

Chris heeft ALS: kloteziekte brengt ook mooie momenten

In juni 2018 kreeg Chris de diagnose ALS. Hij dacht meteen: ik ga niet achter de geraniums zitten! Hij besloot toen 2 dingen: 1. Ik ga het leven vieren en veel leuke dingen doen met mijn familie en vrienden (hij is net 3 weken op vakantie geweest). En ik ga me inzetten voor ALS. Enerzijds wil hij geld inzamelen en anderzijds wil hij het onder de aandacht brengen bij mensen.

2:55

Simon (78) is al vijftig jaar sportmasseur

De 78-jarige Simon van 't Wout is sportmasseur in Alphen aan den Rijn. Het geven van massages is zijn grootste passie. Stoppen wil hij alleen als hij echt niet meer kan.

2:07

Henk Jan is het onmisbare maatje van Maarten van der Weijden

Net als vorig jaar is tijdens de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden een belangrijke rol weggelegd voor Vinkevener Henk Jan Kok. Met zijn elektrische sloep creëert hij een hekgolf waarmee Van der Weijden in het gunstigste geval een tijdwinst van twee minuten per kilometer kan boeken.

2:43

Eveline (25) is al 21 jaar mantelzorger voor haar ouders

Eveline IJsenbout is 25 en toch al 21 jaar mantelzorger. De Mijdrechtse wil andere jonge mensen die ook voor een dierbare zorgen tot steun zijn en een contactgroep oprichten. ,,Ik kon er nooit met vriendinnen over praten.”

2:40

Paul organiseert sponsorfietstocht voor zieke dochter Iris

Paul van Weenen (58) moet machteloos toezien hoe zijn 22-jarige dochter Iris nierpatiënt werd. Om wat te doen voor zijn zieke dochter organiseert hij een sponsorfietstocht voor de Nierstichting.

Snel nieuws

Snel op de hoogte van het nieuws uit het Groene Hart.
0:31

Nieuw: gekantelde vrachtwagens overeind met luchtkussens

Het gaat sneller en de kans dat je een truck beschadigt, is veel kleiner dan met een kraan. Berger BCU, actief in het hele Groene Hart, zet gekantelde vrachtwagens weer overeind met luchtkussens.

0:30

Auto scheurt met 150 km/uur door Woerden

In Woerden heeft de politie zaterdagavond een automobilist achtervolgd en daarbij ook waarschuwingsschoten gelost. Agenten hebben een verdachte aangehouden.

3:42

Danique reist naar Frankrijk voor gestolen telefoon

Het ene moment staat Danique te dansen op het Amsterdam Dance Event, het andere moment is haar telefoon uit haar tas gestolen. Ze laat het er niet bij zitten en na een achtervolging heeft ze haar telefoon en nog eens 178 anderen teruggevonden in een Frans politiebureau.

0:42

Harde wind zorgt voor grote overlast in het Groene Hart

De harde wind van afgelopen nacht en vanochtend zorgt voor overlast in het Groene Hart. In Gouda waaide een boom tegen een woning. Ook elders in de regio wordt stormschade gemeld.

0:31

Vrachtwagen crasht in de sloot in Ter Aar

Een vrachtwagen is dinsdagavond in de sloot beland in Ter Aar. De chauffeur is door de brandweer uit zijn cabine gehaald.

0:26

Zwaar ongeval aan Stavorenweg in Gouda

Zondagavond heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Stavorenweg in Gouda. Een personenauto botste door onbekende reden frontaal tegen een vangrail aan. Door de botsing is het voertuig flink beschadigd. De inzittenden van het voertuig zijn gecontroleerd door het ambulancepersoneel, een persoon werd overgebracht naar het ziekenhuis. Bij aankomst van de hulpdiensten was de bestuurder spoorloos.

Hoe zit dat?

Een duidelijke antwoord op al je vragen over het nieuws uit het Groene Hart.
0:57

Bij Circus Maximum mag iedereen even gluren

Circus Maximum kent geen geheimen en dus mag iedereen naar de dieren komen kijken op het circusterrein.

0:47

Floreant

Floreant

0:05

Transgender Toilet

Transgender Toilet

1:14

Lidl Gouda

Lidl Gouda opent, minuut gratis winkelen

1:03

Astrid Klok

Clubhelden - Astrid Klok