Frits

Bekijk hier alle video's met de Bucket Boys in de hoofdrol.

Het zal mij een zorg zijn

13:40

Joke (78) heeft alzheimer: 'Zij bepaalt wat er gebeurt'

Joke (78) heeft alzheimer en woont op zorgboerderij Grootenhout. Ze was altijd al een pittige tante, maar haar pittige karakter heeft ze ondanks haar ziekte nog steeds. Joke bepaalt wat er gebeurt. Haar man Harrie heeft lange tijd voor haar gezorgd, maar kon de zorg op een gegeven moment niet meer aan. Hij was dan ook enorm blij en opgelucht dat ze op Grootenhout kon gaan wonen. Ondanks dat ze niet meer samen wonen, zien Joke en Harrie elkaar nog regelmatig. Zo maakt Harrie regelmatig muziek met z'n orgeltje op de zorgboerderij én wagen ze soms samen nog een dansje!

16:32

Louk (88) lijdt aan dementie: 'Diva van de zorgboerderij'

Louk (88) woont op zorgboerderij Grootenhout en heeft een wat onbekendere vorm van dementie, namelijk Frontaalkwab Dementie. Hierbij spelen gedragsproblemen mee, de vergeetachtigheid staat niet zo op de voorgrond. Louk is de diva van de zorgboerderij en zorgt er dagelijks voor dat ze er op en top uitziet. Ze is vroeger model geweest, dus Joep en Thijs zorgen ervoor dat ze nog één keer als fotomodel in het middelpunt van de belangstelling staat!

9:56

Leven met alzheimer: 'Toos (87) is niet meer te bereiken'

Toos (87) heeft alzheimer en woont op zorgboerderij Grootenhout. Ze is wat verder weggezakt in haar dementie, waardoor ze zichzelf eigenlijk niet goed meer kan 'voelen'. Daarom praat Toos de hele dag, als een soort bevestiging dat ze bestaat. Ze is eigenlijk niet meer te bereiken, behalve met liedjes. Door te zingen kun je weer even een connectie met haar maken, hoe klein deze ook is.

6:25

'De laatste fase van dementie is echt hartverscheurend'

Naast een uitbundige kant, heeft alzheimer ook een hele stille en schrijnende kant. Bij Tonnie (77), bewoonster van zorgboerderij Grootenhout, is dit goed zichtbaar. Zij zit in de laatste fase van dementie, waardoor de meeste hersenfuncties zijn beschadigd en zij daardoor eigenlijk niks meer weet. Zoon Enrico vindt het lastig dat hij niet meer kan communiceren met haar, maar probeert toch nog alles uit het contact te halen wat erin zit. Alzheimer is eigenlijk een continu rouwproces; je neemt steeds weer afscheid van iemand die er nog is.

13:11

Riek (92): Drank is altijd lekker, dan kan ik zuipen

In deze eenmalige kerstspecial blikken Joep en Thijs (FRITS) samen met de bewoners en hun mantelzorgers terug op het avontuur onder het genot van een kerstdiner.

19:04

Hugo Borst over zorgboerderij: 'Het is hier net als thuis'

In de laatste aflevering organiseren Joep en Thijs een festival, omdat de zorgboerderij tien jaar bestaat én ze alle bewoners willen bedanken voor de afgelopen tijd. Daarnaast komt Hugo Borst als 'zorgcriticus' langs om kijken hoe het er op de zorgboerderij aan toe gaat. Bij Grootenhout staat aandacht voor de bewoners voorop. Dit betekent dat er veel meer tijd in zorg en aandacht wordt gestoken, en minder in regeltjes, hygiëne en administatie. Dus niet eindeloos rapporteren, maar alleen opschrijven wat echt noodzakelijk is. Hugo wordt erg blij van de aanpak die de zorgboerderij hanteert. Er heerst volgens hem een soort serene rust, waardoor de bewoners ook heel kalm én gelukkiger overkomen dan in reguliere ouderenzorg. Zijn hoop voor de toekomst? Meerdere locaties waar soortgelijke ouderenzorg wordt aangeboden!

Het zal mij een zorg zijn: fragmenten

5:39

Riet (83) heeft parkinson dementie: 'Ze weet nog heel veel'

Riet (83) woont op zorgboerderij Grootenhout en heeft parkinson dementie. Ze slaapt heel veel, omdat ze lichamelijk niet helemaal meer in orde is en de wereld niet meer goed begrijpt. Ze kan niet goed meer praten, waardoor mensen haar niet goed meer begrijpen. Anders dan bij mensen met alzheimer, weet Riet nog heel veel dingen zoals namen en gebeurtenissen.

0:54

Toos en Chris komen langs in de kapsalon bij Het Permanentje

Toos en Chris komen langs in de kapsalon van Joep en Thijs.

0:55

Lachen, gieren én zingen met Riek in Het Permanentje

Lachen, gieren, brullen met Riek in Het Permanentje!

0:51

Tijdloze Taxi: Chris vertelt over z'n vroegere woonplaatsen

Chris vertelt over z'n vroegere woonplaatsen in de Tijdloze Taxi.

0:46

Annie (90) zit bij de kapper: 'Dat is lang geleden!'

Annie (90) neemt plaats bij Het Permanentje en vertelt over haar lange golvende haren van vroeger.

0:47

Tijdloze Taxi: Cor houdt wel van een borreltje

De Tijdloze Taxi met Cor die wel van een borreltje houdt!

Verre Vrienden: Fragmenten

2:10

'Groningen was m'n redding, in Colombia ben ik gelukkig'

In dit fragment van Verre Vrienden Colombia ontmoeten de Bucket Boys Guillermo, een Colombiaan die in Nederland geadopteerd werd en opgroeide in Groningen. Hij had echter altijd het idee dat er iets miste, dus verhuisde hij terug naar Colombia: de plek waar hij écht gelukkig is

1:53

'Pablo Escobar is een smet voor de Colombianen'

In dit fragment van Verre Vrienden Colombia vragen Joep en Thijs locals naar hun mening over Pablo Escobar. Veel Colombianen hebben geen goed woord voor hem over, terwijl vooral mensen uit de armere wijken Pablo Escobar als legende beschouwen.

2:26

'Treurig dat er veel geweld en drugshandel in Colombia is'

In dit fragment van Verre Vrienden Colombia bezoeken Joep en Thijs een zogenoemde 'gevaarlijke plek' in Colombia. Gelukkig zijn de tijden veranderd en is het land niet meer zo gevaarlijk als vroeger, alhoewel er altijd mensen zijn die daar een mesje voor willen steken...

2:11

'In Colombia kun je vrouwen versieren met losse heupen'

In dit fragment van Verre Vrienden Colombia leren de Bucket Boys hoe je Colombiaanse vrouwen kunt versieren. Volgens de mannen doen vooral losse heupen, een vlotte babbel en geld het erg goed bij de vrouwen. Maar of zij het hier mee eens zijn...

1:41

Bij Colombiaanse voetbalwedstrijd lopen de emoties hoog op

In dit fragment van Verre Vrienden Colombia gaan Joep en Thijs naar een voetbalwedstrijd in Bogotá. Hier spelen de grootste rivalen in hetzelfde stadion, waardoor voorheen regelmatig doden vielen. Is de sfeer tijdens een voetbalwedstrijd nog steeds zo grimmig of is het inmiddels wat bekoeld?

2:33

'Colombianen denken dat Nederland prostitutie en drugs is'

In dit fragment van Verre Vrienden Colombia spreken de Bucket Boys met een politieagent. Volgens hem hebben buitenlanders veel vooroordelen over Colombia, net als Colombianen specifieke vooroordelen (prostitutie, drugs, swing girls...) over Nederland hebben.

Zoek Het Uit

In 'Zoek Het Uit' duiken de Bucket Boys ofwel Thijs & Joep Nederland in om antwoord te krijgen op de meest uiteenlopende vragen.
8:01

Is waterstof de energie van de toekomst?

De Bucket Boys duiken in de wereld van waterstof

8:07

Waar halen (inter)nationale voetbalclubs hun gras vandaan?

In deze aflevering van Zoek Het Uit gaan Bucket Boys Joep en Thijs naar Heythuysen in Limburg, waar grasmatten worden geteeld voor recreatie én verschillende (inter)nationale voetbalclubs!

10:14

Zo sloop én recycle je een auto van A tot Z

In deze aflevering van Zoek Het Uit gaan Bucket Boys Joep en Thijs naar een autorecyclingbedrijf waar ze met eigen ogen zien hoe een auto wordt gerecycled en gesloopt. Een auto wordt namelijk niet even zomaar door de pers heen gehaald. Eerst moet de auto namelijk volledig worden gestript. Zo worden allerlei onderdelen er vanaf gehaald die gerecycled kunnen worden, worden airbags en vloeistoffen eruit gehaald en ramen kapot gemaakt. Kortom: zo sloop je van A tot Z een auto!

8:54

Bucket Boys onderzoeken hoe sekspoppen worden gemaakt

Zoek Het Uit is een semi-wetenschappelijk programma waarin de Bucket Boys zoeken naar spectaculaire antwoorden op bizarre, interessante en spraakmakende vragen. In aflevering 5 gaat het duo langs bij Niels, die het bedrijf Motsudolls heeft opgericht. Dit bedrijf maakt seksspeeltjes voor mannen en is inmiddels dé specialist op het gebied van sekspoppen. Je kunt hier je ideale vrouw op maat laten maken in de vorm van een sekspop. Niels legt uit hoe hij op het idee is gekomen om sekspoppen in het assortiment op te nemen, hoe deze worden gemaakt en met welke innovaties hij bezig is voor de toekomst.

9:05

Zo gaat een nachtdienst van de politie eraan toe

Zoek Het Uit is een semi-wetenschappelijk programma waarin de Bucket Boys zoeken naar spectaculaire antwoorden op bizarre, interessante en spraakmakende vragen. In de vierde aflevering gaan Joep en Thijs mee op boevenpad met politieagenten (én -vlogger) Jan-Willem en Dennis. Samen rijden ze tijdens een zogenoemde Studenten Stap Avond door Utrecht, op weg naar meldingen die gedurende de nachtdienst binnenkomen.

9:16

Zó kun je je huis met afval verwarmen

Zoek Het Uit is een semi-wetenschappelijk programma waarin de Bucket Boys zoeken naar spectaculaire antwoorden op bizarre, interessante en spraakmakende vragen. In aflevering 3 gaan Joep en Thijs naar de Rotterdamse haven, waar ze met eigen ogen zien hoe afval kan worden omgezet in verwarming voor huizen. Op deze manier kun je een gasvrij huishouden creëeren, wat weer bijdraagt aan een beter milieu. Ze volgen het proces van A tot Z, oftewel van afvalboot tot huis.

Verre Vrienden

In Verre Vrienden reizen Thijs en Joep (de Bucket Boys) af naar niet alledaagse gebieden, waar zij het land en de situatie aldaar laten zien door het oog van de locals.
10:36

De Krim: politiestaat of tropisch oord?

In Verre Vrienden reizen Thijs en Joep (de Bucket Boys) af naar niet alledaagse gebieden, waar zij het land en de situatie aldaar laten zien door het oog van de locals. In de laatste aflevering van Verre Vrienden Oekraïne gaan Joep en Thijs naar de Krim om een realistisch beeld van het leven daar en de inwoners te laten zien.

15:57

Wonen in Oekraïne de mooiste vrouwen ter wereld?

In Verre Vrienden gaan de Bucket Boys naar Oekraïne waar het land zelf én de huidige situatie in Oekraïne wordt getoond door het oog van de locals.

16:01

Verre Vrienden in Oekraïne: 'Het is hier nog steeds oorlog'

In Verre Vrienden gaan de Bucket Boys naar Oekraïne waar het land zelf én de huidige situatie in Oekraïne wordt getoond door het oog van de locals.

9:32

Wonen de mooiste vrouwen ter wereld in Colombia?

In Verre Vrienden gaan de Bucket Boys naar Colombia waar het land zelf én de huidige situatie in Colombia wordt getoond door het oog van de locals. In de derde en laatste aflevering gaan ze onderzoeken of in Colombia écht de mooiste vrouwen ter wereld wonen.

10:22

Bucket Boys ontmoeten broer én neef Pablo Escobar

In Verre Vrienden gaan de Bucket Boys naar Colombia waar het land zelf én de huidige situatie in Colombia wordt getoond door het oog van de locals. In deze tweede aflevering duiken ze in de geschiedenis van Colombia en ontmoeten ze de broer en neef van dé beruchte drugsbaron Pablo Escobar.

6:05

BucketBoys met nieuwe AD serie bij RTL Late Night

De Bucketboys werden uitgenodigd bij RTL Late Night om te vertellen over hun nieuwe serie Verre Vrienden. Deze serie wordt sinds deze week uitgezonden op het AD.

Camping Crashers

Camping Crashers, een serie in samenwerking met het AD, is dé officieuze campingtest van Nederland. Schone wc's, elektriciteit of campingwinkels die boeien ons niet. Wij zoeken naar nieuwe liefdes die opbloeien, gouwe ouwe Grillmasters en koud pils. Kortom: dé allergezelligste camping van Nederland.
5:59

Bucketboys gaan wakeboarden met opa

In de laatste aflevering van Camping Crashers gaan de jongens naar een watersportcamping. Het is een sportieve dag voor de jongens. Natuurlijk wordt deze dag afgesloten met gezellige mensen en pils.

6:07

Opbloeiende liefdes op camping Dennenoord

In deze aflevering zijn de boys op jongerencamping Dennenoord. Op de camping wordt flink gefeest, koud pils gedronken en er bloeien liefdes op.

7:09

Kermis op de glamping, het kan niet gekker

De Bucket Boys zijn deze aflevering in Biddinghuizen waar ze een topcamping bezoeken. Zal deze camping zijn vier sterren waard zijn? We zullen het zien!