De Dordtenaar

Nieuws vanuit en voor Dordrecht en omstreken.

Verhaal van de dag

De mooiste verhalen uit Dordrecht en omstreken.
1:53

Nieuw klimbos in Dordrecht open

Het nieuwe klimbos in Dodrecht heeft vandaag zijn deuren geopend. Je kan er onder andere ziplinen en tokkelen op wel tien meter hoogte. Het gloednieuwe klimbos in de Biesbosch biedt ook junior routes aan die minder hoog zijn.

3:24

Stefaan heeft slopende ziekte, maar traint voor marathon

Stefaan van der Spek liep tot voor kort marathons met een zo snel mogelijke tijd als insteek. Nu is de Dordtenaar al blij als hij na de ruim 42 kilometer de finish haalt. De oorzaak: de ziekte van Huntington.

3:03

Henk gaat van Alaska naar Argentinië fietsen

Henk van Dillen uit Alblasserdam gaat een fietstocht maken van Noord-Alaska naar Zuid-Argentinië. Een tocht van 20.000 kilometer. Wat drijft hem?

2:29

Lymepatiënt Corrie wist 22 jaar niet welke ziekte ze had

De Dordtse Corrie Bettinger liep in 1998 Lyme op. Nu, dankzij een behandeling in een Duits ziekenhuis is ze weer min of meer opgeknapt. De behandeling voor de ziekte van Lyme wordt niet vergoed. Daarom gaat Corrie 'Lopen voor Lyme'.

2:13

Dordtenaar Rien maakt van zijn huis een treinparadijs

De Dordtse Rien is al van jongs af gefascineerd door treinen. Hij wijdt er zijn leven aan en dat is goed terug te zien in zijn huis.

3:02

Elk jaar komen de redders van Julia een bloemetje brengen

In 2016 kreeg Julia een hartstilstand terwijl ze op de fiets zat. Twee politieagenten waren toevallig in de buurt en reanimeerden haar.

Korte reportage

Korte reportages over het nieuws uit Dordrecht en omstreken.
1:45

Mathijs Schaap geeft kickbokstherapie

Mathijs Schaap (45) is kickbokstherapeut/lichaamsgericht psychotherapeut bij GGZ Boxing. Hij leert psychiatrische patiënten het boksen, na doorverwijzing van hun behandelaar. Hij schreef er ook een boek over: ‘De Kickbokstherapeut’. Schaap is de enige van ‘zijn soort’ die wordt vergoed door zorgverzekeraars in Nederland.

1:38

Aaron en Eva coachen al suppend over het water

Aaron en Eva uit Dordrecht hebben sinds kort een nieuw concept. Want waarom tegenover elkaar zitten tijdens een coachingsgesprek als het ook suppend kan. We spreken ze, jawel, op de sup.

0:36

Dordtse filmt man die haar s'avonds lastigvalt

Een vrouw uit Dordrecht werd s'avonds lastiggevallen en besloot daarop de man te filmen.

0:58

Vriendengroep bouwt metershoge glijbaan in achtertuin

Een groepje vrienden bouwde eigenhandig een metershoge glijbaan die uitkomt in de Giessen.

1:22

Ontwerp voor unieke tas gestolen van tassenontwerper Denise

De ontwerpen van Denise Ruigrok van der Werven zijn internationaal bekend. Modebladen als Harper’s Bazaar, Elle en Vogue besteedden aandacht aan haar unieke tas. Het ontwerp van deze tas is echter gestolen door Little Liffner.

1:31

Honderden mensen lopen stille tocht voor omgekomen Manuel

Familie, vrienden en kennissen van het 29-jarige koffermoord-slachtoffer Manuel ‘rooie’ Alvarez houden op dit moment een stille tocht in Zwijndrecht. De bijeenkomst startte om 20.00 uur, bij zwembad De Hoge Devel, waar hij graag met vrienden kwam.

Snel nieuws

Snel op de hoogte van het nieuws uit Dordrecht en omstreken.
0:37

Grote uitslaande brand in Sliedrechtse schuur onder controle

In een schuur aan de Parallelweg in Sliedrecht is vrijdagavond een grote brand uitgebroken. In de schuur stonden agrarische machines en hooi opgeslagen.

0:35

Automobilist crasht met hoge snelheid op Prins Hendrikbrug

Een automobilist is maandagavond met hoge snelheid gecrasht op de Prins Hendrikbrug in Dordrecht. De bestuurder raakte hierbij lichtgewond en de bijrijder moest voor controle naar het ziekenhuis. De Prins Hendrikbrug is voorlopig dicht voor politieonderzoek.

0:34

Man met groot mes gaat door het lint in Dordrecht

De man zou met potten hebben gegooid en vernielingen hebben aangebracht aan auto’s.

0:39

Santa Maria Manuela vaart door Dordrecht

Da-Capo maakt zich op voor een historisch karwei. De scheepsbetimmeraar en interieurbouwer uit Hardinxveld-Giessendam mag het komende halfjaar een uniek schip onder handen nemen: de Portugese viermaster Santa Maria Manuela. ,,Dit schip is de trots van Portugal.’’

4:33

Julia start petitie om straatintimidatie tegen te gaan

Julia Teekens uit Dordrecht is het zat om nagefloten of vernederd te worden op straat. Afgelopen weekend was het weer raak, toen ze opnieuw werd lastig gevallen. Ze gaat een petitie starten waarin ze oproept tot actie om straatintimidatie tegen te gaan.

0:34

Explosie bij woning in Alblasserdam

Bij een woning aan De Boezem in Alblasserdam is vrijdagnacht een explosief ontploft. De woning is van de man die eigenlijk het doelwit was van de vergisontvoering afgelopen maand. Vanwege de dreiging was de woning eerder al tijdelijk gesloten door de gemeente. Zaterdag zou de woning weer 'van het slot' gaan.