Deuk in imago Glory én kickbokssport: ‘Het kwam juist langzaam in het goede daglicht’

Glory 80 liep gisteravond uit op een drama. De kickboksorganisatie zal bij zichzelf te rade moeten gaan na de rellen op de tribunes. De sport zelf loopt (opnieuw) een forse deuk in het imago op. ,,Vroeger gebeurde er regelmatig wat, maar de laatste tijd niet meer. En dan nu dit’’, aldus Levi Rigters.

 1. Murthel Groenhart ‘kwispelt’ als hij aan kickboksen denkt: ‘Gevecht met Semeleer is al begonnen’
  PREMIUM

  Murthel Groenhart ‘kwispelt’ als hij aan kickboksen denkt: ‘Gevecht met Semeleer is al begonnen’

  Via sociale media daagden Murthel Groenhart (36) en weltergewichtkampioen Endy Semeleer, zijn tegenstander morgenavond in Rotterdam Ahoy, elkaar al een paar keer uit. ,,Daar begon het gevecht al”, legt ‘The Predator’ uit. Hij is na een kortstondig, maar nog niet afgesloten MMA-avontuur terug bij Glory en kwispelt alleen al bij die gedachte, zegt hij in de AD-vechtsportpodcast In de Ring.
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.