1. 8 redenen om uit te gaan: kunst ruiken en schoenen in het museum

  8 redenen om uit te gaan: kunst ruiken en schoenen in het museum

  EXPOSITIE De naam is ontleend aan een song van David Bowie: Let’s Dance. ‘Put on your red shoes and dance the blues.’ Welke rol hebben schoenen in muziek? Dat was de centrale vraag toen de relatie tussen schoeisel, muziek en identiteit werd onderzocht. Verwacht een modieuze ontdekkingsreis in drie delen én de extravagante smaak van de nodige popidolen. Put on your red shoes: tot 5 februari in Het Schoenenkwartier, Waalwijk.
 1. 8 redenen om uit te gaan: Joris Linssen, Michelle David, Nijntje en meer
  PREMIUM

  8 redenen om uit te gaan: Joris Linssen, Michelle David, Nijntje en meer

  THEATER De sinds 1999 actieve band van de ook als tv-presentator bekende Joris Linssen haalde tot op heden veel inspiratie uit Mexico. Voor het zevende, soms dampende, soms ontroerende programma werden pareltjes van Nederlandse streekartiesten gezocht en in een Caramba-jasje gestoken. Ook komen er een nieuwe eigen songs en Caramba-klassiekers aan bod. Joris Linssen & Caramba: 7 januari (20.15 uur) in De Kring, Roosendaal.
 2. Na een tournee in Zuid-Afrika komt muzikant Jannes van Kaam thuis in Bergen op Zoom

  Na een tournee in Zuid-Afri­ka komt muzikant Jannes van Kaam thuis in Bergen op Zoom

  Jannes van Kaam (27) schuift om half tien ’s ochtends frisgewassen aan bij koffiezaak Inspire in zijn geboortestad Bergen op Zoom. Het tijdstip is niet echt rock-‘n-roll, de rest aan Jannes wel. Op zijn vijftiende was hij als zanger/gitarist van Duke John meteen al by far de beste aspirant-rocker van die stad. Na in Utrecht de Herman Brood Academie doorlopen te hebben, is hij nu bijna klaar met zijn HBO-opleiding op de Tilburgse Rockacademie. ,,Het duurt ietsje langer dan gepland. Er moet tussendoor natuurlijk ook muziek gemaakt worden.”