Volledig scherm
Cees Bol. © photo: Cor Vos

Sunweb gaat in sprint niet voor Matthews maar voor Bol

Cees Bol is in de elfde etappe van de Tour de France van Albi naar Toulouse gebombardeerd tot kopman van Team Sunweb. De jonge Zaandammer, debutant in de ronde, krijgt de voorkeur boven Michael Matthews. 

,,We verwachten een chaotische sprint voor de snelle mannen en dan is het goed om alles op Cees te zetten. Hij heeft meer snelheid en is een grote jongen die zich wat beter kan positioneren”, legde ploegleider Aike Visbeek uit bij de start in Albi aan de NOS.

Het is een sportieve keuze en het heeft niets te maken met de tot nog toe tegenvallende prestaties van Michael Matthews, benadrukte Visbeek. ,,De naam van Cees stond voor de Tour al in de planning voor deze etappe. Michael is beter in de lange etappes met moeilijke finales en hij accepteert ook volkomen de keuze voor Cees. Michael is een teamplayer en heeft meegedacht over hoe we de sprint willen aanpakken.”

Bol zelf zei dat hij het spannend vond. ,,Ik heb nog niets bewezen, dus het is mooi dat ik nu al de kans krijg op het hoogste podium. Als alles 100 procent volgens plan verloopt, is winnen mogelijk.”

Bekijk hieronder de voorbeschouwing van In Het Wiel:

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”