Ongedeerde Thomas na valpartij: ‘Mijn benen zijn goed’

VideoGeraint Thomas kwam op 15 kilometer van de finish in de achtste etappe van de Tour de France ten val. Zonder grote schade kon de Brit snel terugkeren in de groep met favorieten. 

Volledig scherm
Ploeggenoten helpen Geraint Thomas op weg na zijn valpartij. © BELGA

Thomas bleek alleen niet in staat om te reageren op de demarrage van de twee Franse wielrenners Julian Alaphilippe en Thibaut Pinot. ,,Dat is frustrerend, maar om terug te komen zoals ik deed, laat wel zien dat de benen goed zijn", zei de kopman van Team Ineos. ,,Ik ben ongedeerd, maar de crash gebeurde op een sleutelmoment in de wedstrijd.”

Hij kwam vlak voor de laatste beklimming terug in de groep, zocht zijn weg naar voren, maar toen waren daar Alaphilippe en Pinot om te demarreren voor bonificatieseconden. ,,Toen was ik even buiten adem", erkende Thomas. 

Uiteindelijk finishte de Brit in de groep als tiende op 20 seconden van de Fransen en op 26 seconden van ritwinnaar Thomas De Gendt. ,,Je wil nergens onnodig tijd verliezen en als ik niet was gevallen, had ik ze kunnen volgen. Maar het is niet anders, er komt nog genoeg aan.”

Bekijk hieronder de reactie van ploegleider Servais Knaven: