Groenewegen snapt favorietenrol: ‘Kan op deze aankomst goed mijn snelheid kwijt’

VideoDylan Groenewegen snapt dat hij vandaag naar voren wordt geschoven als de topfavoriet om de elfde etappe in de Tour de France te winnen. De rit van Albi naar Toulouse is slechts 167 kilometer lang en kent onderweg nauwelijks hindernissen.

,,Er zit nog wel een klein hupje in op 5 kilometer van de streep”, weet de sprinter van Jumbo-Visma, die vrijdag won in Chalon-sur-Saône. ,,Maar normaal gesproken mag dat geen verrassing brengen. Het is gewoon een kwestie van goed van voren zitten en op het juiste moment aangaan.”

Groenewegen voelt zich een stuk fitter dan twee dagen geleden, toen hij in de waaieretappe het peloton niet kon volgen en de overwinning naar zijn ploeggenoot Wout van Aert zag gaan. ,,Veel sprinters zaten toen op hun tandvlees en dan komt een sterke jongen als Wout goed tot zijn recht. De rustdag kwam me wel goed uit.”

Vandaag verwacht Groenewegen een meer klassiek sprintersscenario. ,,Op vlakke aankomsten, zeker als de rit zoals vandaag wat makkelijker is, dan kan ik mijn snelheid makkelijker kwijt. Ik heb heel veel zin in vandaag. Dit is voorlopig de laatste kans voor de sprinters, eens kijken of we die kunnen pakken.”

Volledig scherm
Dylan Groenewegen heeft vlak voor de etappe nog tijd voor een praatje met de pers. © photo: Cor Vos
  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”