Joop Joosen en Monique Vos tonen twee bijzondere NS-attributen: een oud oliespuitje zoals de monteurs dat gebruikten en een  koperen conducteurspet, door collega's gemaakt voor een jubileum.
Volledig scherm
PREMIUM
Joop Joosen en Monique Vos tonen twee bijzondere NS-attributen: een oud oliespuitje zoals de monteurs dat gebruikten en een koperen conducteurspet, door collega's gemaakt voor een jubileum. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Zoektocht naar bijzonder NS-materiaal uit de Tilburgse Spoorzone: ‘Er verdwijnt steeds meer. Wat heeft u thuis nog?’

TILBURG - Enkele oud-NS-medewerkers en Stadsmuseum Tilburg zijn een bijzonder project gestart. Ze gaan tijdens twee collectiedagen op zoek naar erfgoed van de vroegere NS-Hoofdwerkplaats in Tilburg, nu de Spoorzone. Niet alleen naar voorwerpen, vooral ook naar de verhalen.  

  1. Milos knipt alle elektrische kabels kapot in zijn huurhuis: ‘Ik ben gezond in mijn hoofd’
    PREMIUM

    Milos knipt alle elektri­sche kabels kapot in zijn huurhuis: ‘Ik ben gezond in mijn hoofd’

    BREDA/TILBURG - Jazeker heeft Milos K. (46) een psychiater, bevestigt de verdachte op de vraag van de politierechter in Breda. ,,Mijn psychiater was meneer Karadzic. Hij is op dit moment aangehouden.” Of hij verwijst naar de oud-president van de Bosnische Serviërs is niet helemaal zeker, maar het lijkt er wel op. K. laat weten ook de ontwerper van de Europese vlag te zijn, parlementslid en hij werkt nog steeds voor de NASA. ,,Ik ben gezond in mijn hoofd. Ik ben teleurgesteld hoe ik hier word behandeld.”