World cleanup day AZC Gilze: 'Als ik het niet opruim, wie dan wel?’

videoGILZE - Lege blikjes, plastic verpakkingsmateriaal en tal van ander zwerfafval rondom het AZC in Gilze verdween zaterdag tijdens World Cleanup Day in tientallen vuilniszakken. De wereldwijde burgeractie bracht ook veel Gilzenaren op de been.

Ruim twintig buurtbewoners van de Chaamseweg, buurtschap Raakeind en vrijwilligers van de Groene Brigade van de Natuur- en Landschapsvereniging, leden antikraak AZC en bewoners van het AZC gaven gehoor aan het opruim-initiatief van Guus van Roozendaal. Ondanks dat hij los van World Cleanup Day jaarlijks al een schoonmaakdag organiseert, blijft zwerfafval een doorn in het oog. Toch ziet Van Roozendaal de hoeveelheid zwerfafval afnemen. Maar of mensen ook bewuster worden van het milieu? "Ik denk het wel, maar het is echt een lange weg om het bewust bij de mensen binnen te krijgen."

  1. Floor Westerburgen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    Floor Westerbur­gen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    TILBURG - Floor Westerburgen is de nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg. Ze volgt Alex van Zundert op, die de stichting elf jaar leidde. Westerburgen was in het verleden verantwoordelijk voor het pr- en communicatiebeleid van het Textielmuseum en beschikt over een breed netwerk in de culturele sector. Ze gaat deze nieuwe functie vervullen naast haar huidige werkzaamheden bij het Theresialyceum. Van Zundert (69) draagt het stokje met ingang van 1 december over.