Beau en Rigo
Volledig scherm
Beau en Rigo © RTL

Wethouder Tilburg: Rigo had woning niet aan Beau te danken

TILBURG - Het feit dat de Tilburgse dakloze Rigo weer een woning heeft gekregen, had niets te maken met de inspanningen van Beau van Erven Dorens. Dat zei wethouder Oscar Dusschoten maandag in het vragenhalfuurtje van de gemeenteraad. 

De Lijst Smolders riep daar de vraag op of het gebaar van Van Erven Dorens voor Rigo geen rechtsongelijkheid inhield voor de vele Tilburgers die soms al lange tijd op een woning wachten. ,,Hoe nobel de doelstelling op zich ook is, dat kan niet de bedoeling zijn", aldus Cees van Dijk. 

Volgens wethouder Dusschooten (VVD, wonen) berust dat op een misverstand. Rigo heeft zijn woning te danken aan het project Housing First. Sinds vele jaren proberen Traverse (maatschappelijke opvang) en de Tilburgse corporaties op die manier een aantal daklozen met de steun van een eigen woning in de rug, vooruit te helpen. Dusschooten: ,,Het heeft niets te maken met de inspanningen van RTL-4 of met die van Van Erven Dorens. En het gaat niet ten koste van het woningaanbod voor reguliere woningzoekenden.”

Popie-Jopiegedrag

De wethouder zag echter geen taak voor de gemeente om te trachten het beeld van ‘het popie-jopiegedrag’ van Beau, zoals Van Dijk dat noemde, rond de uitzending actief bij te stellen. ,,Je kunt ook zeggen: Traverse en in dit geval Tiwos hebben een mooie kans gekregen om te laten zien dat Tilburg werkelijk een stad is waar iedereen erbij hoort.”