Volledig scherm
Bert Schellekens © Erik van der Burgt / Verbeeld

Wethouder Bert Schellekens uit Goirle legt functie neer

UPDATEGOIRLE - Wethouder Bert Schellekens (63) heeft vanwege gezondheidsredenen besloten om zijn functie neer te leggen. “Een zware beslissing, maar gezien mijn gezondheid wel de enige juiste”, aldus Bert Schellekens. 

Het is nog niet bekend wie Schellekens als wethouder gaat opvolgen. De coalitiepartijen Lijst Riel Goirle, VVD, Proactief Goirle en CDA gaan hierover in overleg. Voorlopig nemen de andere collegeleden zijn taken waar. 

,,Ik begrijp en respecteer het besluit van Bert", zegt burgemeester Mark van Stappershoef. ,,Het zou mooi zijn als we de klus als team samen hadden kunnen afmaken, maar gezondheid gaat boven alles.”

Sinds 2018

Bert Schellekens trad na de verkiezingen van 2018 voor de Lijst Riel Goirle (LRG) toe tot het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle. In zijn portefeuille zat ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en duurzaamheid. Van 2014 tot 2018 zat Schellekens in de gemeenteraad. 

 Lijst Riel Goirle noemt het aftreden van hun wethouder een tragisch besluit.  Raadslid Liselotte Franssen zegt dat ze weliswaar van de gezondheidsklachten van Bert Schellekens op de hoogte was maar niettemin is geschrokken van zijn besluit. Ze werd afgelopen vrijdag door Schellekens geïnformeerd. 

Zware functie

,,Het komt toch onverwacht. Hij kampt met zijn gezondheid en kan dat niet combineren met deze zware functie. De gezondheid gaat voor., ik hoop dat hij snel herstelt.”

De fractie van Lijst Riel Goirle gaat met de coalitiepartijen in gesprek over de opvolging van Schellekens. Franssen: ,,Er zal een oplossing komen, want er liggen precaire dossiers waarover we besluiten moeten nemen.”  De fractie komt maandagavond bij elkaar om het aftreden van Schellekens te bespreken.  

De scheidend wethouder lag vorig jaar onder vuur vanwege fouten die hij had gemaakt bij  de bouw van autobedrijf HTS. Hij werd door de raad op het matje geroepen.