Volledig scherm
2013-06-13 12:43:27 ARNHEM - Hamer van de voorzitter van de rechtbank ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN © ANP

Werkstraf voor Tilburg Trappers-fan na mishandeling bij ijshockeywedstrijd

TILBURG - Een 62-jarige Tilburger is in hoger beroep veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur wegens de mishandeling van een 70-jarige man tijdens een wedstrijd van de Tilburg Trappers. Het gerechtshof in Den Bosch bepaalde dat de dader ook en schadevergoeding van ruim 10.000 euro moet betalen aan het slachtoffer.

Het incident vond plaats tijdens een wedstrijd van Tilburg Trappers tegen Duisburg op 13 oktober 2017. De Tilburger was daar samen met zijn invalide neef, die in een elektrische rolstoel zit. Het tweetal bezocht al jaren zonder problemen de thuiswedstrijden van de ijshockeyclub. Tegen het einde van het duel zou de neef per ongeluk met zijn rolstoel over iemands voet zijn gereden, waarop de nodige commotie ontstond. De Tilburger zou daarop de destijds 70-jarige man zijn aangevlogen, waarbij het slachtoffer hardhandig tegen een muur geduwd werd.

Het slachtoffer brak bij het incident een aantal ribben en liep een hoofdwond en hersenschudding op. Volgens de Tilburger was er sprake van noodweer, omdat de 70-jarige man een slaande beweging zou hebben gemaakt richting zijn neef. Het hof noemde dat verweer ‘niet aannemelijk’ en veroordeelde de man tot een werkstraf van 120 uur. Dat is 40 uur meer dan het vonnis van de rechtbank in Breda, waartegen de Tilburger in beroep was gegaan. 

Volledig scherm
2015-03-25 09:30:41 DEN BOSCH - Exterieur rechtbank Den Bosch. ANP REMKO DE WAAL © ANP
  1. Glorietijd Deusone is slechts een echo, ook digitale versie van dorpskrant Diessen stopt ermee

    Glorietijd Deusone is slechts een echo, ook digitale versie van dorpskrant Diessen stopt ermee

    HILVARENBEEK - In de gloriedagen had het dorpsblad van Diessen Deusone nog zo'n duizend abonnees. De digitale versie, zoals die sinds zeven jaar in de lucht is, is inmiddels zijn bestaansrecht verloren. Vanaf 1 februari gaat de stekker eruit. ,,We hebben sinds een jaar of vijf, zes geen eigen redacteuren meer. Je zag het aantal bezoekers steeds verder teruglopen", zegt hoofdredacteur Gerard van Nunen.