Volledig scherm
PREMIUM
De kansrijke en de niet gehonoreerde locaties voor logiesverblijven van arbeidsmigranten, volgens B en W van Tilburg eerder dit jaar. © gemeente Tilburg

Weerstand in De Blaak tegen komst arbeidsmigranten krimpt. In ieder geval bij de meepratende wijkbewoners

TILBURG - De vestiging van logiesverblijven voor maximaal 750 arbeidsmigranten aan de rand van De Blaak stuit op minder weerstand. Bij de wijkbewoners die meepraten over het huisvestingscomplex aan de Dr. Hub van Doorneweg zijn de grootste zorgen althans weggenomen.

Dat staat wel in fel contrast met de petitie die één of meer wijkbewoners vorige week zijn gestart tegen de komst van de arbeidsmigranten. Gistermiddag was die online door ruim 900 mensen getekend. Zowel de opstellers als de ondertekenaars blijven anoniem.

  1. Files van meer dan honderd auto's in Willemsbuiten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    Files van meer dan honderd auto's in Willemsbui­ten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    TILBURG- Een ochtend- en avondspits in de Bernard Leenestraat, de enige straat van en naar de nieuwbouwwijk Willemsbuiten. Meer dan honderd auto’s proberen ‘s ochtends de drukke Goirleseweg op te rijden, waardoor een wachttijd van vijftien tot twintig minuten ontstaat. De bewoners spreken van een ‘gevaarlijk oversteekpunt’ voor fietsers en zijn bang dat het alleen nog maar erger wordt in de groeiende wijk.